Diner

Gegrilde groene asperges met rozemarijn en pijnboompitten

De lente komt steeds dichterbij en beetje bij beetje gaan we richting Pasen. Het recept voor deze gegrilde groene asperges met rozemarijn en pijnboompitten helpt je vast om in de stemming te komen.

Hoewel de lente volgende week al van start gaat, begint het aspergeseizoen officieel pas in april. Maar het kan goed kloppen dat je de groenten al in verschillende supermarkten hebt zien liggen, want tegenwoordig zijn ze, door de teling van de groente in kassen, al vanaf februari te verkrijgen. Iets wat ik overigens helemaal niet erg vind, want ik ben dol op asperges! En dan al helemaal de groene.

Naast het feit dat ik de smaak van asperges erg lekker vind, heeft de groente ook flink wat voordelen voor onze gezondheid. Allereerst bevatten ze veel vezels. Hierdoor zijn ze erg vullend en dragen ze bij aan een goede spijsvertering. Daarnaast is de groente rijk aan vitamine. Zo bevatten ze veel vitamine B11, C en K.

Ook kun je onwijs veel variëren met (groene) asperges. Zo kun je ze verwerken in een salade, op een pizza of in een quiche. Je kunt er ook voor kiezen om de groente te serveren als bijgerecht, zoals ik graag doe. Vorig jaar deelde ik bijvoorbeeld een recept voor witte asperges met zalm en ei. Maar groene asperges vind ik heerlijk om in de oven te grillen en dat doe ik vrijwel altijd op de manier zoals in dit recept. Eén woord: heerlijk!

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 400 gram groene asperges
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 tak rozemarijn
  • Peper en zout
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Was de asperges, snijd 2 cm van de onderkant af en leg ze naast elkaar op de ovenplaat.
  • Haal de blaadjes rozemarijn van het takje en hak de blaadjes fijn.
  • Meng de rozemarijn met de olijfolie en bestrijk de groene asperges met de olie.
  • Strooi een snuf peper en zout over de asperges en plaats ze voor 20 minuten in de oven.
  • Verwarm ondertussen een koekenpan zonder olie. Rooster de pijnboompitjes rondom goudbruin en houd deze even apart. Snijd de citroen in vieren
  • Haal de asperges uit de oven wanneer deze klaar zijn. Besprenkel de asperges met het sap van 1 partje citroen en verdeel de geroosterde pijnboompitten over de asperges.
  • Serveer de asperges met een partje citroen als bijgerecht.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.