Diner

Vegetarisch gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta

Hoewel deze pasta een erg moeilijke naam heeft (conchiglioni), is de bereiding van deze pastaschelpen heel makkelijk. Bij mij stonden ze al een tijdje op het lijstje om gemaakt te worden en ik ben blij dat dat moment eindelijk daar was. Deze vegetarisch gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta zijn een must try als je van pasta en spinazie houdt!

Zelf word ik heel gelukkig van pasta, het is één van de maaltijden die ik altijd kan eten. Het liefst voorzie ik mijn pasta maaltijden met veel groenten, zoals deze rijkgevulde gnocchi ovenschotel. Maar ook deze ovenschaal met gevulde pastaschelpen bevat veel groenten. Per persoon eet je namelijk zo’n 100 gram verse spinazie en daar komen de tomaten uit de saus nog bij. Daarbij komen er geen kant-en-klare pakjes en zakjes aan de maaltijd te pas en heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Je weet dus zeker dat je geen onnodige zouten en/of suikers eet en dat proef je in de heerlijke, natuurlijke smaken!

De ingrediënten die je nodig hebt voor deze maaltijd kocht ik, op de pastaschelpen na, bij Dirk van de Broek. Sinds ik onderdeel ben van de Dirksquad, zijn wij hier thuis groot fan van deze supermarkt. De producten hebben namelijk een lage prijs, maar een hoge kwaliteit. De spinazie proefde dan ook alsof we hem vers van de lokale boer hadden. Uiteraard kun je deze producten ook kopen bij de supermarkt bij jou in de buurt en wellicht heb je er al een aantal standaard in huis. Reden dus om snel aan de slag te gaan met deze heerlijke ovenschaal vol met pastaschelpen gevuld met spinazie en ricotta 😉

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
 • 250 gram grote pastaschelpen (conchiglioni)
 • 400 gram spinazie
 • 250 gram ricotta
 • 800 gram tomatenblokjes uit blik
 • 70 gram tomatenpuree
 • 80 gram Parmezaanse kaas snippers
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
 • Peper & zout
 • Optioneel: 1 handje pijnboompitten
Wat moet je doen?
 • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.
 • Verwarm in een wokpan een klein scheutje olie en roerbak de spinazie hand voor hand, totdat alle spinazie is gesloken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
 • Kook ondertussen de pastaschelpen beetgaar, volgens de verpakking. Giet daarna af in een vergiet.
 • Verwarm opnieuw een scheutje olie in de wokpan en fruit de ui en knoflook op hoog vuur glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak voor 2 minuten mee.
 • Voeg de tomatenblokjes toe en laat de tomatensaus op middelhoog vuur voor 15 minuten pruttelen. Breng ondertussen op smaak met de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout.
 • Maak de vulling voor de pastaschelpen af terwijl de tomatensaus pruttelt. Snijd hiervoor de spinazie fijner en roer de spinazie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
 • Giet de tomatensaus in een ruime ovenschaal.
 • Vul de gekookte pastaschelpen met het spinazie-ricotta mengsel. Hiervoor kun je het best een theelepel gebruiken om het mengsel goed in de pastaschelpen te drukken. Leg de gevulde pastaschelpen in de tomatensaus.
 • Bestrooi de pastaschelpen met de Parmezaanse kaas en zet de ovenschaal voor 20-25 minuten in de oven.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.