Diner,  Lunch,  Voorgerechten

Vegetarische salade met olijven, pistache en feta

Zijn jouw salades vaak hetzelfde en ben je er een beetje op uit gekeken? Dat herken ik! Laatst was het hier thuis weer zo ver: er moest een salade op tafel komen als bijgerecht. Omdat het hoofdgerecht een Italiaanse tint had, besloot ik dat ik er een Italiaanse salade bij wilde maken. Ik ging met wat ingrediënten aan de slag en maakte deze vegetarische salade met olijven, pistache en heerlijke feta.

Ja, wanneer je naar de ingrediënten van deze salade kijkt, zal je zien dat er alsnog geen spectaculaire ingrediënten in staan. Dit doet echter niks af aan de smaak, want wat was deze salade lekker! Hij past helemaal in het straatje receptinspiratie die ik het liefst met jullie deel: gezond, makkelijk én om te genieten. Je kunt me met dit soort recepten zo gelukkig maken. Vooral in de zomer, wanneer je sowieso niet al te lang in de keuken wil staan voor je maaltijden en het liefst in de tuin zit of voor de ventilator 😉

Ondanks deze salade dus zo in elkaar zit, bevat hij wel een aantal van mijn favorieten: pistachenoten, olijven, gemarineerde tomaten en feta. Echt, ik ben er dol op! Deze ingrediënten gaan ook heel goed samen en geven mijn het gevoel alsof ik in Toscane zit, in plaats van mijn achtertuin. Grappig, want vroeger vond ik olijven en feta helemaal niks. Nu ‘snoep’ ik ze tijdens de bereiding van een maaltijd tot de helft van de pot al op is. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Denk jij nu: ‘dat heb ik ook!’ Dan zit er maar één ding op: naar de supermarkt voor de ingrediënten voor deze salade en aan de slag.

De salade is vegetarisch, wat ik ideaal vind voor een salade die wordt gegeten als bijgerecht. Zo eet ik hem graag bij een pasta met zeekraal pesto of een groentepizza. Wil je er een maaltijdsalade van maken? Voeg dan wat gekookte pasta toe. Je kunt er dan ook voor kiezen om vlees, vis of kip toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan prosciutto, gegrilde garnalen of tonijn. Maak er jouw eigen, Italiaanse beleving van!

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
 • 75 gram rucola
 • 1 paprika
 • 1/3 komkommer
 • 1 hand peen julienne
 • 30 gram gepelde pistachenoten
 • 40 gram olijven
 • 50 gram zongedroogde, gemarineerde tomaten
 • 2 eetlepels fetablokjes
 • ½ citroen
 • 1 eetlepel olijfolie
 • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snijd de komkommer in stukjes. Hak de pistachenoten grof en snijd eventueel de olijven en gemarineerde tomaten doormidden.
 • Pers het sap uit de halve citroen en meng dit samen met de olijfolie, Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout tot een dressing.
 • Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote schaal.
 • Giet de dressing over de salade en mix nogmaals goed door.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.