Overig

Terugblikken op november

November is voorbij en dat betekent dat de laatste maand van het jaar alweer is aangebroken. Sterker nog, Sinterklaas gaat inmiddels alweer naar huis. Omdat het mij allemaal veel te snel gaat, leek het me een goed idee om nog even terug te blikken op november. Dit was namelijk een maand met twee grote hoogtepunten. Kijk je met me mee?

‘Vakantie’

De eerste week van november was rustig. Omdat we bij onze minor iedere vrijdag een toets moment hadden, was er voor ons niks meer om getoetst te worden in de tentamenweken. Dat betekende dus dat we, samen met de herfstvakantie, drie weken vrij waren. Ik gebruikte deze weken om met wat vriendinnen bij te kletsen en om wat meer uren te werken. Beiden zorgden ervoor dat ik veel positieve energie kreeg, wat erg fijn was. Tussen mijn afspraken door probeerde ik hier en daar iets in mijn koffer te leggen, die moest zaterdag 6 november namelijk klaarstaan.

Terug naar Tenerife

Ja, want 7 november was het zo ver: na bijna twee jaar zou ik eindelijk weer terug gaan naar Tenerife. Nadat ik hier van september 2019 tot februari 2020 stage had gelopen, wilde ik zo graag nog eens terug. Helaas was dat door corona en gebrek aan tijd niet eerder mogelijk. Die vrije weken kwamen dus toch goed van pas. Vanaf het eerste moment dat ik voet aan land zette, voelde ik me weer helemaal thuis. We hebben veel van het eiland gezien en leuke dingen gedaan. Bovendien was het heel fijn om wat zonnestralen mee te pakken, dit doet zo veel met je humeur! Wat we tijdens deze vakantie allemaal gedaan hebben, kun je lezen in dit vakantiedagboek. Bij terugkomst was ik in ieder geval weer helemaal opgeladen voor een nieuwe schoolperiode en de winter.

Een nieuwe fiets

Thuis bleef ik nog even in mijn blije, positieve bubbel. In Tenerife kreeg ik namelijk een appje van de fietsenwinkel dat mijn nieuwe racefiets rijklaar was gemaakt. Ik had vanaf begin dit jaar al een fiets op het oog, maar door de stijging in het aantal fietsers, was er niet aan racefietsen te komen. Telkens greep ik (net) naast de fiets en dat zorgde ervoor dat ik mijn zoektocht na de fietsvakantie had opgegeven. ‘Er komt wel een andere op mijn pad’, zei ik tegen mezelf. Totdat ik begin eind oktober/begin november een bericht van de winkel kreeg dat de fiets die ik wilde, buiten verwachtingen om, al binnen was gekomen. Ik twijfelde niet langer, zette hem op mijn naam en haalde hem in de week na de vakantie op. Happy me!

Een pijnlijke week

Helaas kon ik mijn fiets niet direct inrijden. Niet alleen omdat het geen ideaal fietsweer was, ook omdat ik tijdens het geven van een training flink was gevallen. Mijn enkel klapte naar twee kanten dubbel en ik merkte het direct: dit is niet goed. Na veel koelen en een verbandje, werd het de volgende ochtend duidelijk dat mijn gehele voet zwaar gekneusd was. Dat betekende wat rustdagen. Gelukkig kon ik al vrij snel rustig wandelen en trok de pijn na zo’n drie dagen volledig weg. Helaas is hij tot op de dag van vandaag nog blauw, maar een kleinigheidje hou je altijd.

Toffe projecten

Als laatst kwamen er in november een hele boel leuke dingen op mijn pad. Zo kon ik een aantal merken van mijn lijstje afstrepen waar ik graag mee wilde samenwerken en staan er ook voor december een aantal leuke samenwerkingen op de planning. Daarnaast mogen we voor de tweede periode van de minor ons eigen onderwijs invullen. Mijn project heeft alles te maken met koffie en hoewel ik nog niet te veel wil vertellen, kan ik het niet voor me houden dat ik in december waarschijnlijk mijn eerste baristacertificaat ga halen. Ik heb daarom ook een eigen espressomachine gekocht. Ik kan niet wachten om komende maand van lekkere espresso’s en koffiedranken te genieten.

Je leest het al. Ondanks het weekje met pijn, was november erg fijn. Wel vind ik het jammer dat de laatste maand van het jaar al aangebroken is. Gelukkig staat ook deze vol met leuke, gezellige plannen waar ik naar uitkijk. Uiteraard hou ik jullie van alles op de hoogte via Facebook en Instagram en ben ik aan het eind van deze maand terug met een terugblik op het jaar 2021. Maak jij er ook een mooie, laatste maand van?

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.