Snacks/tussendoortjes

Gezond bananenbrood met vanille en noten

*Zeg het niet Nannique, zeg het niet.* Oké ik zeg het toch wéér: ik ben geen liefhebber van bakken. Sterker nog, ik kijk er altijd tegenop. Bakken kost namelijk best veel tijd, waarna je ook vaak nog moet wachten tot je baksel is afgekoeld voordat je deze kunt proeven. Maar, als er een baksel goed uitpakt, denk ik bij mezelf: waarom bak ik niet vaker? Dat laatste had ik toen ik een eerste hap nam van dit gezonde bananenbrood met vanille en noten. Ik stond bijna te springen in de keuken.

Omdat het om een baksel ging, had ik een groter testpannel dan normaal. Niet alleen mijn ouders moesten de gok wagen, ook twee vriendinnen mochten proeven. En dat leverde positieve reacties op! Zelfs mijn vader was enthousiast over dit gezonde bananenbrood. Omdat hij nu alweer bijna op is en volgende week school weer begint, denk ik dat ik dit brood volgende week opnieuw uit de oven haal. Hij is namelijk perfect als tussendoortje of om jezelf even op een gezonde manier te verwennen.

De vanille eiwitpoeder van Flin is gezond, duurzaam en onwijs lekker!

Nu vraag je je vast af wat dit bananenbrood zo gezond maakt. Allereerst is hij gezoet met bananen en rozijnen én bevat hij voedzame meelsoorten: havermeel en amandelmeel. Maar dat is niet alles, want de lekkere vanillesmaak is afkomstig van de vanille proteïnepoeder van Flin Foods. Deze proteïnepoeder is, net zoals de eiwitreep van het merk, op basis van insecteneiwit en is daardoor een stuk vriendelijker voor de planeet. Bovendien bevat het bananenbrood door deze extra eiwitten, in combinatie met de andere eiwitrijke ingrediënten, veel proteïne. Het is dus niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een heuse post-workout snack 😉 Wanneer houd jij een eigen Heel Holland Bakt sessie?

Heb je geen eiwitpoeder in huis? Vervang deze dan door amandelmeel 🙂

Wat heb je nodig?
  • 2 (rijpe) bananen
  • 100 gram havermout/havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 40 gram vanille proteïnepoeder (ik gebruikte de proteïnepoeder van Flin Foods)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 handen ongebrande, ongezouten noten
  • 1½ theelepel bakpoeder
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Vermaal eventueel de havermout tot havermeel. Hak de noten tot een gewenste grootte.
  • Prak de bananen in een ruime kom. Klop hier de eieren doorheen en voeg vervolgens de melk en honing toe. Klop tot een geheel.
  • Voeg de havermeel, amandelmeel, proteïnepoeder en bakpoeder toe. Mix alle ingrediënten tot een beslag.
  • Voeg de rozijnen en de helft van de gehakte noten toe en roer deze rustig door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bestrooi met de overige helft van de gehakte noten.
  • Bak het bananenbrood voor zo’n 45 minuten in de oven.
  • Laat het bananenbrood afkoelen voor je deze in plakken snijd en serveer.

Je kunt het bananenbrood voor zo’n 4 dagen afgesloten bewaren. Wil je het bananenbrood langer bewaren? Vries dan wat plakjes bananenbrood in en haal deze uit de vriezer wanneer je ze wil gebruiken.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.