Overig

10x populairste blogs van 2019

Vorig jaar, precies op 1 januari, ging mijn site online. Nu heb ik in mijn vorige blog al uitgebreid terug gekeken op alles wat 2019 mij bracht, maar toch wilde ik jullie nog één keer meenemen naar het afgelopen jaar.

In 2019 schreef ik namelijk maar liefst 140 blogs! En ik moet zeggen dat ik het af en toe best leuk vind om tussen de statistieken van mijn site te kijken, maar vandaag deel ik deze ook met jullie. Ben jij net zo benieuwd wat de tien meest gelezen blogs waren uit 2019 als mij? Blijf dan vooral even op deze pagina hangen 😉

Recepten

Recepten, dat is waar het in 2018 allemaal mee begon. Ondertussen heb ik er al heel wat bedacht, maar dit zijn jullie favorieten:

 1. Quinoa salade met hummus
  Dat quinoa niet alleen heerlijk is, maar ook met alles lekker is, wist ik. Maar dat dit recept zou eindigen op nummer 1, had ik echt niet zien aankomen. Maar ongelijk geef ik jullie zeker niet, want deze salade is ook een echte topper! Een heerlijke, gezonde lunch met een Marokkaans tintje die je zeker eens moet proberen. Bovendien is hij ideaal als een to-go maaltijd.
 2. Eiwitrijk bananenbrood
  Een ander recept die ook regelmatig bekeken wordt, is dit geweldige bananenbrood. Hoe kan het ook anders? Een plak bananenbrood gaat er altijd wel in, toch? Ik kan in ieder geval geen nee zeggen tegen een plak bananenbrood die niet alleen lekker is, maar ook gezond is en vol eiwitten zit! Bak je met me mee dit weekend?
 3. Gevulde courgette met couscous en tonijn
  Het aantal bezoeken van dit recept steeg vooral de afgelopen maand, in december, met de feestdagen in zicht. Wederom niet zo gek, want wanneer je dit gerecht op tafel tovert, ben je niet alleen origineel, maar ook verantwoord bezig!
 4. Gezonde mosterd-dille dressing
  En nu we het toch over de feestmaand hebben, ook deze blog werd steeds aantrekkelijker gevonden gedurende de maand december. En ik moet zeggen dat dat me erg verbaasde. Iedere dag stond hij in de top 5 van de meest gelezen blogs! En ik hoor je denken: ‘het is maar een sausje.’ Maar dat heb je mis! Je eigen dressing maken is zo veel gezonder én lekkerder dan de sauzen uit de supermarkt. En bovendien past deze dressing geweldig goed bij vis.
 5. Mango dessert met kwark
  Tja, desserts… ze blijven interessant! Een fris, fruitig en gezond dessert is daarom altijd van harte welkom en dat was zeker te merken tijdens de warme zomerdagen waarvan we er afgelopen jaar een aantal hebben gehad. Een mooie afsluiter van je diner met vrienden, een zomers einde van je BBQ en natuurlijk een sierlijk feestje op tafel tijdens de kerstdagen.
Blogs

Maar, naast recepten schrijf ik natuurlijk ook over andere dingen. Zo vind je op de site informatie over voeding, producten en sport, kun je er leuke hotspots vinden, deel ik lekker pittige workouts met jullie én af en toe persoonlijke updates. Ik moet zeggen dat de persoonlijke blogs altijd als interessant worden ervaren, maar toch ziet de top 5 er anders uit.

 1. Bring sally up workout
  Als iemand mij kan vertellen waarom dit de meest gelezen blog van heel 2019 is, dan hoor ik dat graag! Iedere dag wordt hij door mensen over de hele wereld bekeken. Maar nu de grote vraag: Wie van jullie heeft hem ook daadwerkelijk uitgevoerd? Durf jij hem aan?
 2. Review The Leann sauzen
  Ja, de reviews, die zijn ook zeker favoriet. Niet zo gek, want je moet natuurlijk wel weten wat je in huis haalt als je iets wilt gaan proberen, toch? En als we dan de mogelijkheid krijgen om de sauzen te vervangen voor gezonde varianten, is dat natuurlijk helemaal aantrekkelijk 😉
 3. Review Kips producten En nog een review!
  In 2019 koos ik ervoor om meer vega(n) te eten, en dat vonden vele van jullie ook wel interessant. Zo probeerde ik de vegan filet american en smeerworst van Kips en ik kan je vertellen: die zijn geweldig!
 4. Zijn de pizza’s op basis van groente beter?
  En nog een mogelijkheid om iets ongezonds te veranderen voor iets gezonders. Of, is dat eigenlijk wel zo…? Dat wilde jullie ook graag weten. Ben jij ook benieuwd of de pizza’s op basis van groente daadwerkelijk gezonder zijn?
 5. 7x gezond lunchen zonder brood
  Tenslotte was 2019 een jaar waarin ik het gevoel had dat nog meer mensen minder brood wilde eten, maar niet zo goed wisten hoe ze dat konden aanpakken. Vandaar dat ik jullie een aantal tips gaf en dat vonden jullie zeker fijn 😉

140 blogs en dit is de top 10. Ik moet eerlijk zeggen dat de ene blog me meer verbaast dan de ander in de lijstje, maar ik vind het hartstikke leuk om te zien dat de blogs vrij uiteenlopend zijn, maar toch weer dicht bij elkaar liggen. Zo vinden jullie het leuk om de kant-en-klare producten uit de supermarkt te vervangen voor gezondere, zelfgemaakte varianten en houden jullie van simpel, maar toch net een tikje anders. Bovendien is informatie over producten ook altijd welkom en stiekem vind ik dat zelf ook altijd hartstikke leuk om te lezen en te schrijven. Ik wil ook zeker gaan proberen om in 2020 weer meer reviews te gaan schrijven, dus mocht je een verzoekje hebben, laat het me vooral weten!

Ik ben benieuwd waar ik in 2020 allemaal over ga schrijven, maar tot nu toe heb ik al aardig wat leuke ideeën dus blijf vooral op de hoogte en houd de site in de gaten voor je wekelijkse leesplezier 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.