Ontbijt

Sinaasappel havermout

Havermout, écht een ontbijtje waar ik iedere ochtend met plezier mijn bed voor uit kom. Toch leek het me leuk om mijn standaard ontbijt eens een andere twist te geven. Wat ik deed? Ik kookte mijn havermout in sinaasappelsap!

‘In sinaasappelsap? Is dat niet ongezond?’ Tja, dat sinaasappelsap vol suikers zit, is een feit. Maar voor dit lekker ontbijtje heb je helemaal niet veel sinaasappelsap nodig om het een echte boost te geven. Bovendien kun je altijd verse sinaasappelsap gebruiken, waardoor je de toegevoegde suikers vermijdt.

Hieronder vind je het basisrecept voor de havermoutpap. Het is aan jou de taak om hem zo te pimpen dat hij helemaal naar jouw wens is. Dit doe je met toppings. Zelf ben ik dol op een klodder pindakaas bij mijn havermout. Zo krijg je een heerlijke mix van zoet en wat zouter. Ook op deze variant van havermoutpap deed de pindakaas het erg goed en kan ik je dus zeker aanraden! Verder vind ik vers fruit of diepvriesfruit heerlijk om als topping te gebruiken. Diepvriesfruit smelt altijd op een heerlijke, zachte manier weg in je pap en is puur genieten!

Bij de ingrediënten van dit recept zie je de andere toppings die ik voor dit ontbijt gebruikte, maar om je nog meer inspiratie te geven, zijn hier een paar voorbeelden: chocolade (fijngehakt), banaan of ander fruit, rozijnen/cranberry’s, noten, honing en granola. Pak wat jij het lekkerst vindt! Een tip: met de deuren openen van je eigen keukenkasjes kom je al heel ver en bespaar je jezelf om extra boodschappen te doen 😉

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
  • 40 gram havermout (of meer als je wilt)
  • 6 eetlepels sinaasappelsap
  • 175 milliliter water
  • Je favoriete toppings. Ik gebruikte: kokosflakes, gojibessen, gepofte quinoa, diepvriesfruit, een pittenmix en pindakaas.
Wat moet je doen?
  • Doe de havermout samen met de sinaasappelsap en water in een pannetje.
  • Breng de havermout aan de kook, blijf ondertussen goed doorroeren. Wanneer de havermout kookt, zet je het vuur iets lager tot de havermout je gewenste dikte heeft. Blijf hierbij wel roeren!
  • Giet de havermoutpap in een kommetje en maak hem af met je favoriete toppings.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.