Nagerecht,  Ontbijt

Gezondere bessen crumble

Toetjes zijn echt mijn favoriete gedeelte van het avondeten. In restaurants kijk ik altijd eerst wat het aanbod van nagerechten is en dan beslis ik wat ik als hoofdgerecht neem. Ik ben vooral groot fan van de afwisseling van koud en warm in mijn nagerecht. Daar is dit recept een goed voorbeeld van.

Deze crumble is gemaakt met vers fruit, zonder toegevoegde suikers en met granola. Natuurlijk is de granola ook niet per se gezond, maar je kunt hier wel bewustere keuzes in maken. Zo gebruikte ik de granola van Granolawinkel. Deze granola’s zijn ovengebakken en altijd vers. Bovendien bevatten ze aanzienlijk minder vetten en koolhydraten dan de granola’s uit de supermarkt en dus kan ik dit receptje rustig een bewustere variant noemen.

Verder kun je deze crumble met ieder fruit maken. Zo zou je bijvoorbeeld ook een appel- of peercrumble kunnen maken. Ik koos in ieder geval voor verse blauwe bessen en frambozen en het resultaat was heerlijk! Ik maakte het als nagerecht toen wij thuis eters kregen en de gehele schaal was leeg. Serveer de crumble met wat yoghurt of ijs voor een echt verwen momentje.

Heb je ‘s avonds wat minder tijd? Verwen jezelf dan met deze crumble in de ochtend. Doe de ingrediënten dan naar jouw benodigde hoeveelheid in een klein ovenschaaltje en eet met wat kwark of yoghurt voor een ideale start van je dag.

Wat heb je nodig voor 5-6 personen?
 • 300 gram blauwe bessen
 • 200 gram frambozen
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 theelepel kaneel
 • Granola smaak naar wens (ik gebruikte deze Notenmelange)
 • 2 eetlepels kokosolie
 • Eventueel kwark/yoghurt of ijs
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 • Doe de blauwe bessen samen met de frambozen, kaneel en het citroensap in een grote kom en spatel door elkaar.
 • Verdeel het fruit in een kleine ovenschaal en bestrooi met de granola.
 • Smelt twee eetlepels kokosolie in een pannetje en verdeel dit over de ovenschaal.
 • Bak voor 25-30 minuten in de oven. De crumble is goed als hij goed borrelt. Laat de crumble zo’n 5-10 minuten afkoelen voor het serveren en dien hem eventueel op met wat kwark of yoghurt.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.