Workouts voor thuis

Bring Sally Up workout

Je denkt nu vast: Bring sally up, wat is dat? Ik weet zeker dat je het liedje kent van de tv. Officieel heet het liedje Flowers, maar in de sport wereld noemen ze het ‘Bring Sally Up, Bring Sally Down’ en hebben ze er een challenge met push-ups van gemaakt. Het is de bedoeling dat je in push-up houding gaat op het moment dat er ‘bring Sally down’ wordt gezongen. Wanneer je ‘bring Sally up’ hoort, kom je weer omhoog. Klinkt makkelijk, is het zeker niet! Het liedje duurt namelijk 3,5 minuten en gaat in een vrij hoog tempo.

Zelf houd ik helemaal niet van push-ups, dus deed ik deze challenge met squats. Eigenlijk vond ik het wel leuk om te doen en dacht ik: ‘Waarom maak ik daar geen complete workout van?’. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zette een workout van 30 minuten voor jullie in elkaar. Een workout, waarbij je je hele lichaam traint. Durf jij hem aan?

De workout is als volgt (de link naar het liedje vind je onderaan de pagina):

Bring Sally Up challenge met:

  • Squats
  • (Wall) Push-ups
  • Lunges (eerst links, dan recht)
  • Armen van buiten op spreidingshoogte naar boven je hoofd met een gewicht van 1 (of 2) kilo in iedere hand
  • V-sits
  • Bridgehold

Kies een warming up en een cooling down naar wens. Schud je benen en armen naar iedere challenge goed uit en houd 45 seconde rust tussen iedere challenge.

Uiteraard kun je dit met iedere oefening doen die je wilt. En nog een voordeel: je kunt deze workout overal doen! Ben je op vakantie? Dan kun je hem gemakkelijk op je hotelkamer doen. Gewoon thuis? Doe hem dan in de kamer (voor de tv met een serie ;)) of buiten in de tuin.

Wil je verduidelijking bij de oefeningen? De video’s van deze workout staan om mijn instagram. Klik op de volgende link om direct naar de video’s te gaan: https://www.instagram.com/p/Bl06aWmhXLf/

Je vind het liedje op Youtube via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=G-QRSr3Oo_A

Heel veel succes! Genoten van de workout? Deel je post-workout foto en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.