Snacks/tussendoortjes

Kokosyoghurt snack met mango

De zomermaanden komen weer dichterbij en de temperaturen zien we toch ook wel langzaamaan hoger worden, dus dat betekent natuurlijk maar één ding: we need icy snacks!

Als er iemand dol is op ijs, ben ik dat wel! De enige smaak die ik niet door mijn keel krijg is Smurf, maar verder kan ik werkelijk alles op. Frozen yoghurt staat ook zeker tussen mijn favorieten, dat vind ik zo lekker fris! Ik besloot dan ook eens aan de slag te gaan met yoghurt om een frisse snack te maken voor de zomer en dat was geslaagd.

Misschien heb je de video al gezien, maar ik testte de Absolutely Coconut yoghurt van Alpro in een IG TV. Naast het feit dat ik het merk, de ingrediënten, voedingswaarde en smaak van de yoghurt met jullie bespreek, beloofde ik ook een recept te maken met de yoghurt als onderdeel van de video. Zo kunnen jullie namelijk direct aan de slag met dit product. En laat de kokosyoghurt nou geweldig passen bij dit recept. De combinatie van de kokos en de mango zorgen voor een heerlijke, tropische snack en de granola geeft de crunch waar je naar op zoek bent. Yum!

Ik hoop dat je na het zien van de video direct de yoghurt in huis hebt gehaald. Zo niet? Dan zou ik maar heel snel naar de supermarkt gaan 😉 Liever geen kokosyoghurt? Gebruik dan de yoghurt die jij lekker vindt. Dit geldt ook voor de mango, deze kun je vervangen voor een ander soort fruit.

Wat heb je nodig voor 8 snacks?
Wat moet je doen?
  • Bekleed een diepvriesbestendig bakje met bakpapier.
  • Snijd de mangostukken in kleinere blokjes.
  • Doe de kokosyoghurt en de mangostukjes in een kom en roer door elkaar. Houd je van zoet? Voeg dan één of twee eetlepels honing toe.
  • Giet de yoghurt in het bakje en verdeel het met een spatel gelijkmatig in het bakje.
  • Strooi de granola op de bovenkant van de yoghurt.
  • Sluit het diepvriesbakje af en zet hem voor minimaal 5 uur in de vriezer.
  • Laat de yoghurtsnacks 10 minuten buiten de vriezer staan, snijd hem in acht stukken en serveer.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.