Snacks/tussendoortjes

3x wrap hapjes

Wat je ook te vieren hebt of wanneer er ook mensen gezellig bij je thuis komen, wraps zijn áltijd een goed idee. Voor mijn eigen verjaardag ging ik ook aan de slag. Het resultaat? Drie verschillende varianten wraps met ieder totaal andere ingrediënten: pesto en zongedroogde tomaat, bieslook en kipfilet & geitenkaas met honing.

Hoewel wraps eigenlijk helemaal geen Nederlands hapje zijn, vind je deze heerlijke rolletjes de laatste jaren regelmatig op een verjaardag of feestje. Heel begrijpelijk, want wraps zijn in principe zo klaar, iedereen vind het lekker én je kunt er lekker mee variëren. Bovendien zijn we af en toe helemaal uit gekeken op de typische Hollandse hapjes als blokjes kaas, plakjes worst, augurken en bitterballen.

Zo ging ik afgelopen week ook voor mijn eigen verjaardag aan de slag met het maken van deze kleine tapas. Maar, omdat het mijn verjaardag was, kwamen er andere tortila’s bij kijken. Persoonlijk ben ik namelijk erg fan van de groentewraps van No Fairytales. Niet alleen de kleur spreekt mij erg aan, ook het formaat en de voedingswaarden van de wraps vind ik top! Omdat ik de smaak van de wraps neutraal wilde houden en de vulling goed wilde proeven, koos ik voor de wortel variant.

Uiteraard betekent dit niet dat jij dezelfde wraps moet gebruiken. Kies de tortilla’s die jij het lekkerst vind! Bovendien zijn niet alle wraps varianten vegetarisch of vegan. Ook hier geldt: kijk wat jij het fijnst vind. Zo zou je de kipfilet bij de tweede variant goed kunnen vervangen door een vegetarische variant en kun je bij de derde variant prima een plantaardige ‘zuivelspread’ gebruiken in plaats van geitenkaas.

Ik zou zeggen: let’s wrap it up!

1. Pesto en zongedroogde tomaat
Deze variant past geweldig bij een Italiaans thema.

Wat heb je nodig voor 2 wraps?

  • 2 middelgrote tortilla wraps
  • 2 eetlepels groene pesto (maak je eigen pesto)
  • 8 zongedroogde tomaten (handig uit een pot te verkrijgen)
  • 10 ontpitte, groene olijven
  • 2 handjes rucola
  • 2 takjes basilicum
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  • Snijd de olijven in plakjes en haal de blaadjes basilicum van de takjes.
  • Besmeer een tortilla wrap met groene pesto.
  • Verdeel een hand rucola over de wrap. Leg 4 zongedroogde tomaten over de breedte van de wrap en verdeel ook de helft van de plakjes olijven en basilicum over de wrap.
  • Bestrooi met een snuf peper en zout.
  • Rol de wrap strak op en rol hem vervolgens in aluminiumfolie.
  • Herhaal voor de andere wrap.
  • Leg de wraps voor een uur in de koelkast en snijd ze voor het serveren in stukken.
2. Kipfilet en bieslook
De klassieker kon natuurlijk niet ontbreken 😉

Wat heb je nodig voor 2 wraps?

  • 2 middelgrote tortilla wraps
  • 2 eetlepels zuivelspread bieslook
  • 6 plakken kipfilet
  • 2 handjes rucola
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  • Besmeer een tortilla wrap met een eetlepel zuivelspread.
  • Leg 3 plakken kipfilet over de breedte van de wrap en verdeel een hand rucola over de wrap.
  • Bestrooi met een snuf peper en zout.
  • Rol de wrap strak op en rol hem vervolgens in aluminiumfolie.
  • Herhaal voor de andere wrap.
  • Leg de wraps voor een uur in de koelkast en snijd ze voor het serveren in stukken.
3. Geitenkaas en honing
Mijn persoonlijke favoriet! Ik ben dol op deze combinatie.

Wat heb je nodig voor 2 wraps?

  • 2 middelgrote tortilla wraps
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 theelepels honing
  • 25 gram walnoten
  • 2 handjes rucola

Wat moet je doen?

  • Hak de walnoten fijn.
  • Besmeer een tortilla wrap met 50 gram geitenkaas.
  • Verdeel de helft van de walnoten en een hand rucola over de wrap.
  • Verdeel een theelepel honing over de wrap.
  • Rol de wrap strak op en rol hem vervolgens in aluminiumfolie.
  • Herhaal voor de andere wrap.
  • Leg de wraps voor een uur in de koelkast en snijd ze voor het serveren in stukken.

Welke variant zet jij bij je volgende borrel, verjaardag of andere feestelijke gelegenheid op tafel?

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.