Overig

Waar zie ik mijzelf over 5 jaar?

Het is vandaag 19 september en dat betekent dat ik vandaag jarig ben! Dit jaar blaas ik alweer 19 kaarsjes uit. Hoewel ik dit vorig jaar op de blog ‘vierde’ met 18 feitjes over mij, leek het me dit jaar leuk om eens stil te staan bij wat ik in de komende vijf jaar wil gaan bereiken en wie ik wil zijn. Lees je met me mee?

Voor wie het rekensommetje niet kan maken: over vijf jaar ben ik 24 😉 Hoewel dat nu heel oud en ver weg klinkt, mag ik natuurlijk helemaal niet klagen. Bovendien gaat de tijd zo snel, dat die vijf jaar voorbij zijn voor je het weet. Zo kan ik bijvoorbeeld mijn eerste dag naar de middelbare school nog als de dag van gister herinneren. Of hoe eng ik het vervolgens vond om na de havo te beginnen met een hbo opleiding. Ik was pas 16, dat kon ik toch niet? Gelukkig viel dat reuze mee.

Opleiding of niet?

Nu we het toch over school hebben, kunnen we mooi het bruggetje maken naar de toekomst. Want over vijf jaar heb ik mijn studie Hotel Management afgesloten, en dan? Dat is een vraag die mij vaak bezighoudt en waarop het antwoord bijna iedere week veranderd (in dat opzichte ben ik dus nog steeds een klein kind) Hoewel ik mijn studie geweldig vind, voel ik van binnen ook sterk dat dit niet de enige studie gaat zijn die ik ga volgen. Wellicht zit ik op mijn 24ste dus nog steeds of opnieuw in de schoolbanken.

Laat mij maar werken
Wat je leert in praktijk brengen tijdens je werk vind ik ook erg leuk! Al laat ik de kids-club graag aan me voorbij gaan…

Welke opleiding of master ik ook eventueel nog ga volgen, ik zou dit graag in deeltijd willen doen. Tijdens mijn stage in Tenerife heb ik natuurlijk al flink aan het full time werkleven kunnen proeven en ik vind het principe van werk klaar, gedachten uit, heerlijk! Maar je raadt het vast: ook op dit vlak weet ik nog niet precies waar ik wil gaan werken na mijn opleiding. Wordt het een functie in de primaire sector van de hospitality industry, een managementfunctie binnen een ander leuk bedrijf, op een redactie van een magazine als Foodies of Womenshealth of bij iets als Defensie als burger? Ik vind zo veel leuk en laat het maar gewoon op me afkomen, zoals ik dat graag doe.

Eigen plekje

Naast een leuke baan en een interessante studie, lijkt het me ook erg fijn om over een aantal jaar mijn eigen plekje te hebben. Het liefst een mooi appartement in een leuke stad met veel hotspots. Amersfoort of Utrecht vind ik erg leuke steden om te gaan wonen, maar wellicht vind ik het ook wel fijn om dichter bij huis te beginnen. Hopelijk kan Willem tegen die tijd dan nog met me mee, maar anders zou ik graag een andere hond hebben (als ik daar tijd voor heb natuurlijk) En stiekem hoop ik ook dat ik tegen die tijd een leuke vriend heb om mee samen te wonen, want alleen is ook zo alleen 😉

Hersteld?
Ik hoop over vijf jaar te kunnen zeggen dat ik geen last meer heb van mijn eetstoornis.

Er is natuurlijk nog een belangrijk aspect in mijn leven: mijn herstel. Hoewel het op dit moment beter gaat dan ooit, weet ik ook heel goed dat er nog verbeterpunten zijn. Zo zou ik graag van die immens lange lijst met ‘verboden’ producten af willen, want dat maakt het leven zo veel makkelijker. Of ik in volledig herstel geloof, weet ik niet zo goed. Maar ik weet wel dat ik over vijf jaar graag tegen de wereld zou willen zeggen dat ik mijn eetstoornis achter mij heb gelaten en er niet meer door beïnvloed wordt. Want eerlijk is eerlijk: ik denk op dit moment nog te veel na en kan mezelf nog wel degelijk ‘ziek’ noemen.

En verder?

Nu is er overduidelijk nog veel meer waar ik over vijf jaar op terug zou willen kijken. Zo wil ik graag meer van de wereld hebben gezien en toffe plekken van mijn bucketlist af hebben kunnen strepen. Bovendien hoop ik dat ik lekker ben blijven sporten en mijzelf op dit vlak ook heb kunnen verbeteren. Of we combineren dit gewoon door een mooie berg te beklimmen op mijn racefiets en uiteindelijk te genieten van het adembenemende uitzicht. En uiteraard hoop ik dat ik mijn blog tegen die tijd nog heb! Het maakt me niet eens zo zeer uit hoe groot of klein hij tegen die tijd is, als ik het maar leuk blijf vinden. It’s about health en jullie geven mij namelijk zo veel positieve energie, bedankt!

Blijven dromen!
Mijn dromen geven mij mijn dagelijkse motivatie om uit bed te stappen en mijzelf te ontwikkelen!

Naast alle bovenstaande punten blijf ik ook zeker dromen over mijn toekomst. Ik denk dat veel mensen over mij kunnen zeggen dat ik iemand ben die altijd afmaakt waar ze aan begonnen is en mijzelf wil blijven verbeteren en uitdagen. Dromen heb ik dan ook genoeg! Fantaseren over mijn toekomst geeft mij motivatie en inspiratie. Er zijn dan ook niet veel dingen die mij in de weg kunnen staan of kunnen tegenhouden. Zo zou ik bijvoorbeeld heel graag in 2022 voor een jaar naar Tenerife vertrekken. Niet alleen om te genieten van het mooie eiland, maar ook om te vieren dat mijn studie is afgerond en ik daar verdere werkervaring op kan doen. Je leeft maar één keer en jij bent niet alleen de motor maar ook het stuur van jouw leven, dus geef volledig gas en stuur naar de kant waar jij op wil!

Oke, dat was een hele lap tekst. Laten we mijn leven over vijf jaar even samenvatten. Op mijn 24ste ben ik afgestudeerd en wellicht weer studerende in combinatie met een leuke baan. Ik heb mijn eigen appartement met een lieve vriend en pluizige viervoeter. Tegen die tijd kan ik ook zeggen dat mijn eetstoornis mij niet meer belemmerd en kan ik echt genieten van eten. Bovendien heb ik verschillende hoeken van de aarde gezien en ben ik nog fanatiek bezig met sporten en schrijven voor It’s about health. Dromen blijf ik met mijn ogen open, zodat ik het leven leid die ik écht wil leiden!

Nu jij! Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Liefs!

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.