Diner,  Recepten

Vegetarische pasta funghi met truffel

22 september is officieel de herfst van start gegaan! En hoewel zo’n overgang van een seizoen vaak geleidelijk aan gaat, ging deze toch wel erg abrupt. Zo ineens moesten we de mooie dagen inleveren voor kou en regen. Gelukkig heeft de komst van de herfst toch ook z’n voordeel: tijd voor champignons! Deze pasta funghi met truffel is dan ook een heerlijke maaltijd om de start van de herfst te vieren.

Vroeger vond ik champignons verschrikkelijk. Ik viste ze overal uit en kon me zeker tot de aanstellers rekenen wanneer er champignons in een maaltijd zaten. Tegenwoordig vind ik ze echter heerlijk! Nu vis ik ze juist uit de pan aan het eind van de maaltijd, zodat we geen champignons weggooien. En ik moet natuurlijk ook toegeven dat ik écht niet alleen champignons tijdens de herfst eet, ik kan ze het hele jaar door in mijn winkelwagentje leggen.

Toch vond ik voor deze pasta alleen champignons wat saai. Daarom koos ik ervoor om wat truffel toe te voegen. Wel op een budget manier, want truffels zijn wel erg aan de prijs. Toch zorgt dat vleugje truffel voor het extraatje in dit gerecht in combinatie met de champignons en Parmezaanse kaas. De licht pittige rucola is ook heerlijk om onder je pasta te leggen en voegt nog wat extra groente toe, zeker een aanrader!

Hoewel het recept al vegetarisch is, weet ik dat sommige van jullie liever plantaardige gerechten hebben. Gelukkig kun je deze pasta met wat kleine aanpassingen heel makkelijk veganistisch maken. Zo gebruikte ik zelf een plantaardige kookroom. Hiernaast kun je de Parmezaanse kaas vervangen door een vegan variant of edelgistvlokken.

Let’s celebrate Autumn!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 350 gram spaghetti
 • 400 gram kastanjechampignons
 • 200 gram champignons voor pasta
 • 4 handen rucola
 • 250 ml Alpro cuisine of kookroom
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • 80 gram truffeltapenade
 • 1 sjalot
 • 1 teen knoflook
 • 5 takjes verse tijm
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Snijd de champignons in plakjes, snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
 • Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hierin de ui, knoflook, tijm en truffeltapenade voor 2 minuten op hoog vuur.
 • Voeg de champignons toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur tot de champignons wat geslonken zijn.
 • Kook de spaghetti ondertussen volgens de verpakking.
 • Voeg de Alpro cuisine en een flinke snuf peper en zout toe aan de champignons. Roer door elkaar en laat 5 minuten op middelhoog vuur staan, roer af en toe door.
 • Voeg 50 gram Parmezaanse kaas toe en laat deze nog 2 minuten in de saus trekken.
 • Voeg de spaghetti toe en roer deze goed door de saus heen.
 • Verdeel de spaghetti over vier borden en strooi de overige Parmezaanse kaas eroverheen.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.