Mind,  Overig

Mijn doelen voor 2021 aan de hand van een vision board

New year, new me? Hoewel goede voornemens ieder jaar minder populair worden, want ‘waarom zou je niet direct beginnen?’, vind ik het altijd wel fijn om doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Het klopt dat je niet hoeft te wachten tot een bepaalde datum om aan je doelen te werken, maar zelf vind ik het heel fijn om ieder jaar weer te reflecteren en om te kijken wat ik wil meenemen naar het volgende jaar. Echter, dit keer pakte ik dat anders aan. Ik maakte namelijk een vision board! En vandaag is het tijd om mijn doelen en voornemens voor 2021 aan de hand van dit vision board met jullie te delen.

Wat is een vision board?

Een vision board is een grote poster die jouw doelen en dromen weergeeft. Door specifiek te zoeken naar afbeeldingen die jouw doelen weergeven of door het creatieve proces haar gang te laten gaan, wordt er een groot wit vel omgetoverd tot een heus plan. Er zijn veel mensen die aangeven dat het maken van een vision board, en vervolgens het ophangen hiervan op een prominente plek, je daadwerkelijk helpt om deze doelen waar te maken. Doordat je je vision board op een duidelijke plek hangt, zien je ogen hem iedere dag voorbij komen. Zowel bewust als onbewust. Het Happinez magazine verteld heel mooi wat er vervolgens gebeurt: ‘Door de aanwezigheid van het board gaat je brein langzaamaan geloven dat alles wat je wenst (dus wat er op je vision board staat) er in feite al is, want je ziet het telkens voor je. Hierdoor krijgen negatieve gedachtes bijna geen kans.’ De kans dat je dromen uitkomen, wordt dus vergroot.

Het creatieve proces

Voor het maken van mijn eigen vision board besloot ik mij helemaal over te laten aan mijn intuïtie. Van te voren had ik niks bedacht of voor ogen. Samen met een vriendin pakte we een flinke stapel tijdschriften en we begonnen gewoon te knippen. Alle plaatjes, woorden en teksten die we interessant vonden, knipte we uit en legde we voor ons neer. Vervolgens keken we naar alle uitgeknipte stukken papier en was het tijd om het vision board vorm te geven. Lang niet alles wat we hadden uitgeknipt kon erop en dus moesten we selecteren, oftewel: we moesten onze doelen specificeren en concreet maken. Al gauw viel mij op dat er vier categorieën waren die mij erg aanspraken: voeding, sport, geluk en sociale media. Ik besloot deze categorieën dan ook duidelijk naar voren te laten komen op mijn vision board.

Ik liet me volledig over aan mijn intuïtie en daar kwam dit vision board uit.
Mijn doelen voor 2021

Hoewel ik van te voren dus geen specifieke zaken voor ogen had, toonden de plaatjes onbewust alles wat ik eigenlijk mee wilde nemen of bereiken in 2021 op het gebied van voeding, sport, geluk en sociale media. Bizar eigenlijk hoe je brein onbewust zo duidelijk weet wat je wil. Wat ik wil bereiken, meenemen of veranderen in 2021? Dat lees je hieronder per thema.

Voeding

Links bovenin mijn vision board draait alles rondom voeding, een belangrijk aspect in mijn leven.  De pollepel onder het kopje betekent dat ik ook dit jaar weer lekker in de keuken ga staan om recepten te ontwikkelen. De foto’s van eten die erbij staan, zijn vegetarisch en vegan. Hoewel ik al zo’n 80% vegetarisch eet, wil ik graag bewuster stil staan bij de keuzes die ik maak. Ik pak namelijk nog weleens een plakje kipfilet uit de koelkast voor de smaak, terwijl het geheel onnodig is om te ‘snacken’ met vlees. Daarnaast zou ik ook wat meer willen experimenteren met vleesvervangers. Nu vervang ik mijn vlees bijna altijd met vleesvervangers uit de supermarkt. Dit jaar wil ik mijn vlees vaker vervangen door bonen, eieren of noten. Ook wil ik vaker voor plantaardig kiezen en dan met de nadruk op plantaardige baksels.

Als laatst wil ik in deze categorie graag meer aandacht geven voor de maaltijden die ik na het sporten eet. Vorig jaar betrapte ik mezelf er regelmatig op dat ik na het sporten het gevoel had dat ik niet hard genoeg had gesport en dus maar beter iets kleins moest eten. So wrong! Na iedere vorm van beweging, licht of zwaar, moet je je energie aanvullen. Een mooi punt om aan te werken in 2021 lijkt mij.

Sport

Opnieuw is het wandelen van de Nijmeegse Vierdaagse mijn sportdoel.

Nu we het al een beetje over sport hebben, kunnen we gelijk gaan kijken naar deze categorie en de rechterbovenkant van mijn vision board, oftewel: my fit journey. Direct valt er één ding op: ‘Fan van fietsen’. Vorig jaar had ik zo’n geweldig fietsjaar en genoot ik volop, dat wil ik dit jaar weer! Mijn fietsdoel van 2021? Mijn eerste 100-rit! Dan de wandelfoto, die kan natuurlijk maar voor één ding staan: de Nijmeegse Vierdaagse. Het lopen van de Vierdaagse stond eigenlijk voor vorig jaar gepland, maar kon door corona helaas niet doorgaan. Ik hoop dat ik deze droom dit jaar wel mag afvinken. Als laatst wil ik natuurlijk mijn lichaam sterker blijven maken voor zowel het fietsen, wandelen maar ook bootcamp, vandaar het gewichtje. Ter motivatie om te sporten plakte ik er maar gelijk een mooie quote bij die ervoor zorgt dat ik blijf doorzetten tijdens mijn workouts: ‘you can do it’. Ik maak mezelf tijdens het sporten namelijk zó vaak wijs dat ik iets niet kan, terwijl je alles kan zolang je er maar in gelooft.

Geluk

Reizen maakt mij zo gelukkig! Hopelijk kan ik in 2021 weer nieuwe, mooie plekken ontdekken.

‘Geluk’, het woord dat het midden van mijn vision board in beslag mag nemen én de derde categorie vormt. Vorig jaar werkte ik weer verder aan mijn eigen geluk en in 2021 zet ik dit natuurlijk voort. Het plaatje van de longen staat voor de buitenlucht, want af en toe naar buiten stappen doet zo veel positiefs met mij. Hetzelfde geldt voor de zee, de blauwe kleur van zeeën en oceanen staan voor mij voor rust en vrijheid. Ik hoop dan ook dat ik dit jaar de zee weer eens kan opzoeken voor een fijne vakantie. Daarbij komt dat ik reizen gewoon geweldig vind, of dat nou alleen is of met een gezelschap, en daar past de reisfoto goed bij.

Ook vind je hier een heerlijke kop cappuccino, hoe kan het ook anders 😉 In 2021 hoop ik weer gezellig kopjes koffie te kunnen drinken met vriendinnen om gezellig bij te praten, te ontspannen en om te genieten. En zo lang dat niet buitenshuis kan, blijven we deze kleine geluksmomentjes gewoon thuis creëren. Als laatst plakte ik twee yogafoto’s bij deze categorie. Deze staan voor het nemen van rust, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast wil ik dit jaar minimaal één keer in de week aan yoga doen, omdat ik merk dat dit mijn geest rustig maakt. Bovendien levert yoga je lichaam zó veel op, dat ik benieuwd ben wat het voor mij kan betekenen.

Sociale media

De laatste categorie die mijn vision board vult is de categorie ‘social’. Het zal je vast niet verbazen dat deze plaatjes op mijn vision board zijn geplakt, want zoals ik in mijn terugblik van 2020 al zei, hoop ik dat ik jullie dit jaar weer net zo mag inspireren en motiveren. Het afgelopen jaar zijn mijn volgers en sitebezoekers flink gegroeid en het lijkt me zo tof als we die groei door kunnen zetten! Ik heb er voor mezelf geen specifieke doelen of nummers aangehangen, omdat ik graag volgers en lezers heb die mijn content echt lezen uit interesse. En zolang ik dat heb, hoef ik niet naar bepaalde hoeveelheden te streven. Bovendien ben ik nog volop met school bezig en ik wil niet dat mijn studieresultaten beïnvloed worden door het bijhouden van mijn socials (iets waar ik stiekem altijd weer bang voor ben).

Quotes

Een leven zonder quotes kan ik me niet voorstellen. Overal in mijn kamer hangen quotes en dus konden deze ook niet op mijn vision board voor 2021 ontbreken. De eerste quote die gelijk mijn aandacht trok, was ‘genoeg is genoeg’. Door mijn perfectionisme kan ik nog weleens doorslaan in de hoeveelheid tijd die ik in bepaalde dingen steek. Hoewel perfectionisme zeker ook zijn voordelen heeft en mooie dingen kan brengen, kan het ook erg vermoeiend zijn. Door deze quote hoop ik mezelf in te kunnen laten zien dat het ook goed is om eens wat minder hooi op mijn vork te nemen.

De tweede quote die ik op mijn vision board plakte is: ‘life is like a cup of tea. It’s all in how you make it.’ Vorig jaar heb ik de kracht van deze quote meer dan ooit gevoeld. 2020 was een raar jaar en tijdens het begin van de eerste lockdown zat ik er ook best doorheen. Al snel dacht ik ‘nee Nannique, dit kan zo niet.’ Ik besloot mijn dagen vol te maken met dingen die ik leuk vond en haalde het geluk en de motivatie uit kleine dingen. Dit leerde mij dat je, in welke situatie dan ook, je lichtpuntjes kunt vinden. Maar, hier zul je je eigen handen voor uit de mouwen moeten steken.

I am ready!
Mijn vision board hangt aan het voeteind van mijn bed, zodat ik hem niet kan missen.

Mijn vision board is klaar, ik weet wat alle plaatjes voor mij betekenen en ik heb hem op een plek gehangen waardoor hij het eerste is wat ik ‘s ochtends zie als ik mijn ogen open. In 2021 ga ik weer werken aan mijn eigen geluk, dat is het grootste doel. En gelukkig wordt ik door mijzelf goed te voeden en ik de keuken te staan, door lekker te bewegen, door rust te nemen, nieuwe plekken te ontdekken én door andere te blijven inspireren en motiveren. Dus ja 2021, ik ben helemaal klaar voor je en ik kan niet wachten om te zien wat je mij gaat brengen!

Ik wens jullie nogmaals de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Maak er wat moois van!

Ga jij aan de hand van deze blog ook een vision board voor 2021 maken? Deel jouw board met mij via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje of foto 🙂

Liefs

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.