Hotspots,  Restaurants

Hotspot Tulum #Noordwijk

Een week geleden was ik samen met mijn vader op fietsvakantie in Nederland. Op de derde dag stond de rit van Alkmaar naar Noordwijk gepland. Hoewel ik geen idee had wat ik allemaal wilde zien als we daar aankwamen, wist ik wel heel goed waar ik in de avond wilde eten: Tulum! En wat ben ik blij dat ik deze leuke hotspot in #Noordwijk nu met jullie kan delen.

Eindelijk!

Ik wilde al een hele tijd naar Tulum Noordwijk. Ik zag het plekje met haar mooie uitzicht op het strand, geweldige interieur en lekkere gerechten regelmatig voorbijkomen op Instagram en telkens had ik de neiging om gewoon in de auto te stappen en er naar toe te gaan. Helaas woon ik aan de andere kant van het land en komen wij niet vaak aan zee. Onze avond in Noordwijk aan Zee tijdens deze fietsvakantie moest en zou dus hét moment zijn dat ik dit plekje van mijn lijst zou afstrepen. Ik reserveerde een aardige tijd van te voren voor mijn vader en mij en ik stond te poppelen om naar binnen te gaan.

Een beach club aan zee
Tulum is niet te missen met deze leuke plekjes op het strand.

Maar, voor we er naar binnen konden, moesten we er eerst heen wandelen. Tulum zit helemaal aan het begin van Noordwijk aan Zee en is iedere dag open voor ontbijt, lunch en diner. Het verschilt voor iedere kant waar je vandaan komt, maar vanaf het einde van de winkelstraat is het zo’n 15 minuten lopen. Gelukkig wandel je langs zee en kun je veel om je heen kijken. Voor je het weet, neem je dus al de afslag naar deze leuke beach club. Bij die afslag staat een bord met ‘Tulum’ waardoor je het niet kunt missen. Als je er over het strand naar toe loopt, hoef je overigens ook niet te twijfelen of je goed bent. Op het strand staan namelijk allemaal tafeltjes, stoelen en parasolletjes in Ibiza stijl.

Een warm welkom

Wanneer je Tulum hebt gevonden, wordt je, zowel binnen als buiten, enthousiast ontvangen door het personeel. De beach club vibes die je buiten het tentje krijgt, zetten zich binnen gewoon voort. Als je door de deur naar binnen stapt, vindt je direct de bar. Deze is voorzien van groene planten en een hele voorraad ananassen. Deze groene planten kom je in het gehele restaurant tegen en ogen, samen met de witte muren, heel rustgevend. Bovendien is het binnen ruim en hangt er een hele fijne sfeer, het is er geen seconde stil. Door het personeel wordt je binnen of buiten naar een leuke plek gebracht of je mag zelf een plekje uitzoeken. Er zijn verschillende tafels en zitplekken, denk aan rieten banken en stoelen, kleine of grote tafels, houten stoelen met een lekker kussentje. Voor ieder gezelschap is er een geschikte plek.

Een verassende kaart

Naast een geschikte plek op het strand of binnen in de beach club, is er ook voor iedereen een geschikt gerecht. Zowel de ontbijt-, lunch-, diner- en borrelkaart zijn voorzien van lekkere en verassende gerechten. Gezonde maaltijden worden afgewisseld met typisch comfort food en je kunt er gemakkelijk vegetarisch of plantaardig eten. Voor ontbijt en lunch kun je kiezen uit verschillende zoete of hartige gerechten. Een aantal keuzes die je op de dinerkaart vindt, zijn: burgers (aanrader!), pasta’s, salades en sushi. Waar ik zelf heel gelukkig van werd, was de optie voor zoete aardappelfrietjes. Daar maak je mij zo gelukkig mee!

Wat ik ook heel leuk en origineel vond tijdens mijn bezoek aan Tulum, was de dessertkaart. Even voor de duidelijkheid: die heeft het restaurant niet. Als je bij Tulum aangeeft dat je graag een nagerecht wil, komt er een spontane medewerk(st)er naar je toe met een grote schaal. De verschillende desserts worden aan je uitgelegd en als je er iets lekkers tussen ziet, mag je dit pakken. Ik kan je vertellen, ik ben om!

Mijn vader en ik genoten van versgebakken naan met muhamarra vooraf en een lekkere (vega) burger.
Er is meer!
Wie wil deze meubels nou niet in huis?

Mocht je nog niet zo ver zijn om zelf een bezoek te brengen aan de hotspot Tulum in Noordwijk (wat ik me haast niet kan voorstellen), is er nog meer om je daar wel toe te krijgen. Je kunt namelijk via je telefoon bij de strandbar bestellen en je heerlijke maaltijd ophalen. Handig voor als je er zeker van wilt zijn dat je je plekje op het strand niet kwijtraakt of voor als je in de buurt woont en van lekker eten wil genieten. Daarnaast kun je, als je net zo dol bent als mij op het interieur van het tentje, een kijkje nemen in de meubelloods van Tulum. Tulum heeft namelijk ook een eigen meubellijn!

Ik denk dat het wel duidelijk is: ik vind Tulum Noordwijk een dikke aanrader! Mij zullen ze er vaker zien en het zal me niks verbazen als dat op één dag voor het ontbijt, lunch én diner is. Zie ik jou er ook een keer? Kleine tip: reserveer een tafeltje, het kan er behoorlijk druk zijn 😉

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.