Diner,  Lunch

Gezonde, groene spinazie shakshuka

250 gram groente per dag, voor de een is het een hele opgave, voor de ander een makkie. Het heeft bij mij best even geduurd, maar inmiddels kan ik met zekerheid zeggen dat ik bijna iedere dag 250 gram groente eet. En met het delen van dit recept voor deze gezonde, groene shakshuka van spinazie, weet ik zeker dat het jou ook gaat lukken om dat getal aan te tikken!

Het maken van een groene shakshuka stond al erg lang op mijn lijstje. De normale variant shakshuka vind ik ideaal om te maken op een dag dat ik alleen thuis ben of als je even niet weet wat te koken. Het is gezond, voedzaam en niet lastig. Hetzelfde geldt voor deze groene variant met spinazie. Maar stiekem word ik nog blijer van deze variant. Er zitten namelijk een aantal van mijn favorieten in verwerkt: spinazie, feta én eieren. Spinazie is zelfs van kinds af aan al mijn favoriete groenten. Het is zo veelzijdig! Je kunt het namelijk gebruiken in salades, pasta’s, smoothies of als vulling voor je kipfilet. Nu ik deze groene shakshuka heb ontdekt, neem ik in ieder geval nog meer spinazie mee uit de supermarkt of bij de lokale boer, zodat ik vaker dit gerechtje uit de keuken kan toveren.

Wanneer je dit gerecht eet, is overigens geheel aan jou. Ik maakte hem een tijdje terug als lunch voor mijn moeder en mij en hier serveerden we wat brood bij met een zelfgemaakte kerrie hummus. Omdat ik graag groenten bij mijn lunch eet, vind ik dit een ideale manier om groente binnen te krijgen en mijn lichaam midden op de dag goed te voeden. Je kunt deze groene spinazie shakshuka echter ook als avondeten serveren. In dat geval is dit recept meer dan genoeg voor één persoon en kun je het gerecht verdubbelen voor meerdere personen. Je kunt er ook voor kiezen om hem wat kleiner te houden en te serveren met quinoa, rijst of deze geroosterde zoete aardappelen uit de oven.

Goed, of je deze gezonde maaltijd nou voor één of meerdere personen maakt, genieten van dit heerlijke eenpansgerecht ga je sowieso! Je moet natuurlijk wel van spinazie houden 😉

Wat heb je nodig voor 1-2 personen?
 • 300 gram spinazie
 • 2 eieren
 • 50 gram feta
 • 2 lente uien
 • 5 gram verse peterselie
 • 1 teen knoflook
 • Snuf chilivlokken
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Snijd de lente uien in grove ringen. Hak/pers de knoflook fijn en snijd de peterselie fijn.
 • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan/wokpan en roerbak de lente ui en knoflook voor een minuutje.
 • Voeg in delen de spinazie toe en roerbak deze op middelhoog vuur tot alle spinazie geslonken is. Breng ondertussen op smaak met peterselie, peper en zout.
 • Maak met twee kuiltjes in de spinazie en breek in ieder kuiltje een ei los.
 • Draai het vuur wat lager en leg een deksel op de pan. Haal de shakshuka van het vuur wanneer het eiwit volledig gestold is (dit duurt zo’n 8-10 minuten).
 • Verkruimel de feta boven de shakshuka en bestrooi de shakshuka met chilivlokken, peper en zout.
 • Serveer de shakshuka met geroosterd brood.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.