Diner,  Lunch,  Voorgerechten

Vegetarische geitenkaassalade met peer

Een geitenkaassalade, het klinkt onderhand zo basic. Op bijna iedere menukaart is het gerecht te vinden en vooral vegetariërs komt het de neus uit. Maar, deze vegetarische geitenkaassalade met peer is écht de beste die je ooit zult maken en eten.

Het was de zoveelste geitenkaassalade in mijn leven die ik bestelde bij Grand Cafe Siep tijdens de fietsvakantie met mijn vader deze zomer. En eigenlijk bestelde ik hem puur omdat ik na een aantal dagen minder gezond te eten, zin had in groenten. Ik had geen hoge verwachtingen, ik wist immers precies wat ik op mijn bord zou krijgen. Man, wat zat ik fout. Op het moment dat de heerlijke schaal voor me op tafel werd gezet, was ik eerst een minuut bezig met het analyseren van alle ingrediënten. Wat zag het er goed uit en wat zag ik überhaupt allemaal op mijn bord? Toen ik vervolgens mijn eerste hap had genomen en binnen vijf minuten minstens tien keer ‘wow’ had gezegd, wist ik het zeker: dit was de beste geitenkaassalade die ik ooit had gehad.

Twee dagen later liep ik bij Dirk van de Broek met een boodschappenlijstje voor, jawel, een geitenkaassalade. Ik wist dat ik niet precies dezelfde salade kon namaken en bovendien zou het dan niet meer mijn recept zijn, maar na wat aanpassingen haalde ik deze vegetarische geitenkaassalade met peer uit de keuken. Hoewel ik hem voor mijn moeder en mij had gemaakt, besloot ook mijn vader maar wat op te scheppen. En ja hoor, hij was volledig geslaagd. Zoete en hartige ingrediënten en zachte en harde ingrediënten wisselen elkaar heerlijk af in een voedzame, gezonde salade. Dit is de perfecte salade als lunch, voorgerecht of bijgerecht!

Het is zelfs mogelijk om deze vegetarische salade ook plantaardig te maken. Je kunt hiervoor de geitenkaas vervangen voor een vegan kaas. Net zo lekker!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 100 gram gemengde bladsla
 • 1 rijpe peer
 • 10 snoeptomaatjes
 • 10 gemarineerde tomaatjes
 • 60 gram geitenkaasbolletjes
 • 5 gedroogde abrikozen
 • 1 handje walnoten
 • 3 eetlepels balsamico azijn
 • Peper & zout
 • Optioneel: 1 eetlepel pompoenpitten
Wat moet je doen?
 • Schil eventueel de peer en snijd deze in plakken of stukjes. Halveer de snoeptomaatjes, snijd de abrikozen in kleine stukjes en hak de walnoten grof.
 • Meng de sla, peer, snoeptomaatjes, gemarineerde tomaatjes, abrikozen, een snufje peper en zout en de balsamico azijn door elkaar.
 • Maak de salade af met de bolletjes geitenkaas, de gehakte walnoten en eventueel de pompoenpitten.
 • Serveer de salade met wat brood.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.