Overig,  Reizen

Terugblik zomervakantie 2021

Hoewel ik inmiddels weer in de schoolbanken zit, leek het me een goed idee om nog één keer terug te kijken op de zomervakantie. Zeker, omdat ik geen terugblik op de maanden juli en augustus heb geschreven. Gelukkig is er voldoende om te bespreken, want deze zomer ben ik vaker buiten de deur geweest dan thuis. In deze terugblik op de zomervakantie van 2021 neem ik je mee langs alle hoogtepunten en deel ik een grote recovery win.

Laat, maar goed begin

Laten we beginnen bij het begin van de zomervakantie, midden juli. Door een herkansing ging mijn vakantie iets later dan gehoopt van start en begon ik deze ook met een minder fijn gevoel. Gelukkig maakte dat gevoel snel plaats voor opluchting en kon ik gaan genieten van de zomer. Op de dag dat ik mijn herkansing inleverde, zat ik samen met Marisa van Rotterdam Food in Rotterdam om te genieten van een nachtje in het Le Marin Boutique Hotel. Dit was zo’n toffe en gezellige ervaring, dat ik zeker wist dat het wel goed zou komen met mijn vakantie. Dit gevoel hield ik vast toen ik een paar dagen later het self-care event met Julian van Habits of happiness mocht uitvoeren. Deze dag gaf mij zó veel energie en motivatie en ik vond het super om met jullie te connecten gedurende dit event. Julian en ik werden zelfs zo enthousiast dat we 12 september een nieuw evenement op de planning hebben. Dit keer gaan we suppen! Ben jij erbij?

Spontaan naar Milaan
Wat was het fijn om weer in het buitenland te zijn!

De dag na het self-care event stond in het teken van het inpakken van mijn koffer. Ik had namelijk spontaan besloten om mijn vriendin in Milaan op te zoeken die daar zat voor haar modellenwerk. Ik deed een coronatest en zat dinsdagmiddag in het vliegtuig. Het was de eerste keer dat ik echt helemaal alleen in het vliegtuig zat en dat gaf me een heel vrij gevoel. Het was fijn om na 1,5 jaar weer naar het buitenland te gaan en bovendien was het heel gezellig om Raven weer te zien. In Milaan hadden we, in tegenstelling tot Nederland, heerlijk weer. Samen hebben we veel van de stad gezien, veel bewogen, lekker gegeten en genoten van het beste ijs.

Naar Leiden met de meiden

Ik was net een dag terug van Milaan of mijn koffer stond alweer klaar. Dit keer bleef ik dichter bij huis en ging ik samen met twee vriendinnen naar Leiden. Ik was nog nooit in Leiden geweest, maar ik heb de stad helemaal ontdekt. De stad heeft een hele fijne sfeer, mooie bezienswaardigheden en veel gezellige terrasjes en leuke hotspots. Ook gingen we een avondje uitwaaien in Katwijk aan Zee terwijl we keken naar de zonsondergang. Verder bezochten we het leuke Delft, een stad waar ik ook nog niet eerder was geweest, en hopte we van boetiek naar boetiek om te shoppen.

Even rust

Toen ik thuis kwam van Leiden was ik erg moe en kon ik wel wat rustige dagen gebruiken. Ondanks ik niet op vakantie ging, had ik niet echt rust. Ik had een aantal afspraken buiten de deur om gezellig met vriendinnen te sporten of bij te kletsen. Ook ontmoette ik wat mensen die ik via Instagram heb leren kennen, wat erg leuk was. Ik ben zo dankbaar dat ik via dit platform nieuwe contacten krijg! Gedurende deze dagen was ik ook druk bezig met het maken van nieuwe recepten en het afwerken van wat taken die ik lang had uitgesteld.

Slapen in een boerderij

Om eerlijk te zijn had ik het al vrij snel gezien met de dagen thuis en kon ik niet wachten tot ik met mijn moeder een paar dagen naar Overijssel zou gaan. Een oude vriendin van mijn moeder is recent een B&B in haar boerderij (B&B Bij tante Fie) gestart en die moesten we natuurlijk even uittesten. En ja hoor, hij is helemaal goed gekeurd! Iedere ochtend keken we vooral uit naar het lekkere, uitgebreide ontbijt om onze dag mee te starten. Gedurende deze dagen hebben we een bezoek gebracht aan Deventer en Zwolle. In beide steden stapten we leuke winkels binnen, genoten we van lekkere hapjes en drankjes en konden we goed ontspannen. Het was heerlijk om even tijd met alleen mijn moeder door te brengen en ik vond het dan ook jammer dat ik op zaterdag weer op de fiets moest stappen om naar huis te fietsen.

475 kilometer fietsen
Deze fietsvakantie was zo’n toffe ervaring!

Deze tocht naar huis was de laatste training die ik voor het volgende avontuur van deze zomervakantie zou voltooien. Twee dagen erna vertrok ik namelijk met mijn vader op fietsvakantie door Nederland. We hadden alles ingepakt, we wisten waar we heen zouden gaan en wat we wilden gaan zien. Alleen het weer konden we niet controleren. Helaas viel het weer wat tegen, maar dat mocht uiteraard de pret niet drukken. De 400 geplande kilometers werden er 475. Waar een rit van 100 kilometer een doel was die te ver weg leek, ging het deze fietsvakantie bijna vanzelf. Onbewust voltooide ik bijna 3 ritten van 100 kilometer. Bovendien hebben mijn vader en ik veel gezien van het land en denken we beide nog met een grote glimlach terug aan deze vijf dagen.

Opladen voor een nieuw schooljaar

Na de fietsvakantie met mijn vader was het niet alleen tijd om mijn lichaam op te laden, maar ook mijn geest. Met nog een week tot het nieuwe schooljaar, kon ik me goed bezig houden met de voorbereidingen hiervoor. Ik zal mezelf echter niet zijn geweest als ik dit niet afwisselde met leuke afspraakjes buiten de deur. Ik sprak af met vriendinnen en ging onder andere glow golfen in Enschede. In het laatste weekend bezocht ik mijn nieuwe studentenstad voor komend half jaar: Eindhoven. Ik had geen idee waar mijn school zat of hoe het eruit zag, dus het leek mijn ouders en mij een goed idee om het even te gaan verkennen. Vanaf het eerste moment kreeg ik helemaal zin in het nieuwe schooljaar waarin ik eerst de minor Toegepaste Communicatie & Creatie zal volgen en later (hopelijk) zal afstuderen. Maar waar ik vooral niet op kon wachten, was het fysieke onderwijs. Dit heb ik zó gemist en ik ben blij dat ik nu weer in een klaslokaal met leeftijdsgenoten mag zitten.

Recovery win
Pizza en ijs in Italië en een burger aan zee, ik voelde me vrij!

Het is vast duidelijk dat ik alles uit deze zomervakantie heb proberen te halen dit jaar en daar ben ik blij om. Toch is er iets waar ik nog dankbaarder voor ben deze zomer. Ik heb mij in de laatste 8-9 jaar namelijk nog nooit zo vrij rondom voeding gevoeld. Waar ik normaal tegen (bijna) alle uitjes en etentjes buiten de deur op keek, ging dat nu bijna vanzelf en kon ik het mezelf toelaten om te genieten. Keer op keer kreeg ik de bevestiging dat er niks veranderd met je lichaam als je even anders eet en extra geniet van voeding. Voor mij is dit het teken dat ik lekker in mijn vel zit, mezelf durf te zijn, fijne mensen om me heen heb en keuzes maak die mij gelukkig maken. En dat is het allermooist wat ik deze zomer mee heb mogen maken!

Heb jij ook zo genoten van jouw vakantie? Ik hoor maar al te graag jouw hoogtepunt van deze zomervakantie van 2021 🙂

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.