Hotspots,  Restaurants

Hotspot Bij Hartje Zwolle #Zwolle

Het is alweer een tijdje geleden dat ik samen met mijn moeder een paar dagen naar Overijssel ging. Tijdens deze dagen bezochten we ook de leuke stad Zwolle. Ik was nog niet eerder in Zwolle geweest, maar de stad staat nu al tussen één van mijn favorieten. Of dat aan de leuke hotspot Bij Hartje Zwolle ligt, durf ik niet te zeggen 😉 Ik ben in ieder geval heel blij dat ik deze hotspot in #Zwolle met jullie kan delen in deze blog.

Als je met mij naar een stad gaat, weet je zeker dat er altijd iemand op de hoogte is van goede, leuke plekjes om te eten of te drinken (regelmatig met hulp van jullie). Meestal heb ik een lijstje met zo’n vijf potentiële restaurantjes om bij te eten en weet ik vaak wat het aanbod bij deze restaurants is. Zo was ook het geval in Zwolle. Hoewel ik al een voorkeur had voor Bij Hartje Zwolle om te lunchen, wilde ik de uiteindelijke keuze aan mijn moeder overlaten. Toen we uiteindelijk richting het einde van de winkelstraat liepen en Bij Hartje Zwolle steeds dichterbij kwam, besloten we tot mijn geluk daar te gaan zitten.

Een leuke sfeer

Hoewel Bij Hartje Zwolle iets buiten de binnenstad van Zwolle zit, heeft het tentje een hele fijne sfeer. Mijn moeder en ik hadden redelijk weer toen we in de stad waren en dus besloten op het terras te gaan zitten. Deze was voorzien van leuke tafels met groene plantjes en fijne kussens op de stoelen. Onder de ramen van het restaurant vind je zitbanken, waar mijn moeder en ik gingen zitten, die ook aangekleed zijn met kussentjes.

Is het geen terrasweer? Niet getreurd! Binnen is het net zo fijn om te zitten. Het restaurant heeft een modern interieur waarbij je veel warme aspecten kunt terugvinden. Donkere tinten worden afgewisseld met het gebruik van hout en geel licht. Dit zorgt voor een prettig huiskamer gevoel, een echte plek vol liefde. Die liefde vind je ook terug in de bediening. Het personeel is namelijk spontaan, heeft aandacht voor je en houdt van het maken van een praatje.

Het concept

En dat gevoel van liefde zou niet compleet zijn als de passie voor goed eten en drinken er niet vanaf spatte. Gelukkig is dit wel het geval en merk je dat er goed nagedacht is over de gerechten en de manier waarop deze geserveerd worden. Bij Bij Hartje Zwolle vind je, zoals het restaurantje het noemt, ambachtelijke en authentieke gerechten. Deze gerechten zijn klein en worden geserveerd op een grote plank. Het is een soort tapas idee, waarbij je twee gerechten per ronde kunt bestellen voor op de plank. En die plank is zo leuk opgemaakt, dat je zintuigen niet weten waar ze als eerst aandacht aan moeten geven. Vervolgens kun je met je gezelschap gezellig van de kleine gerechtjes op de plank genieten. Oftewel: samen eten, zoals vroeger.

Originele gerechten

Naast het leuke concept van het restaurant, zijn de gerechten net zo origineel. Zo vind je bijvoorbeeld red velvet pannenkoekjes, een warme bun met knapperige garnalen of een Japanse wrap op het menu. Mijn moeder en ik kozen allebei de Italiaanse tosti. Dit is verreweg de lekkerste tosti die ik ooit in een restaurant heb gehad. Naast de tosti had mijn moeder de quesadilla met gerookte zalm en kruidenkaas en ging ik voor een salade met feta en watermeloen. Omdat wij niet zo’n grote trek hadden, zaten we na twee gerechtjes wel vol. Ik kan me echter voorstellen dat je normaal gesproken meerdere gerechten besteld om een volwaardige lunch te eten. Dit lijkt me alles behalve vervelend 😉

Iets prijziger

Wel is het goed om te weten dat een lunch of brunch bij Bij Hartje Zwolle wat duurder uit kan vallen dan wanneer je bij een restaurant één gerecht met een drankje besteld. Dit ligt natuurlijk volledig aan de hoeveelheid gerechten en drankjes je besteld. De hapjes kosten, denk ik, gemiddeld rond de €4,50. Maar geloof me, dit het meer dan waard.

Ik vond Zwolle vanaf het eerste moment al een leuk, maar de hotspot Bij Hartje Zwolle is hetgeen dat mijn hartje heeft gestolen in de stad. Gaat deze hotspot ook jouw hart stelen? Laat het me weten!

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.