Nagerecht,  Snacks/tussendoortjes

Vegan vijgenbrood met amandel

Kort geleden ontving ik een pakket vol noten en gedroogd fruit van Noten Express. Dit kwam bij mij natuurlijk aan het goede adres, gezien ik iedere dag wel een aantal noten en gedroogd fruit eet. Al snel wist ik wat ik met de producten uit het pakket ging maken en dook ik de keuken in. Niet veel later stond dit heerlijke vegan vijgenbrood met amandel op tafel.

Hoewel ik al fan ben van Noten Express, kan het goed zijn dat jij het bedrijf nog niet kent. Daarom stel ik Noten Express eerst graag aan je voor! Achter het bedrijf zitten drie vrienden die online noten, gedroogd fruit en specerijen van de beste kwaliteit verkopen. Deze producten groeien in Afghanistan en worden daar ook direct schoongemaakt en verpakt om ze zo vers mogelijk bij de kopers af te leveren. En dat proef je! Bovendien wordt er bij ieder product uit de webshop uitgelegd wat de voordelen ervan zijn. Super leuk en handig!

‘Maar wat zijn dan de voordelen van vijgen?’, hoor ik je denken. Vijgen bevatten allereerst veel vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen en mineralen. Zo zijn ze rijk aan vitamine E, C en Calcium en hebben ze een aanzienlijke hoeveelheid Kalium. Tel daar de gezonde vetten, vitaminen en eiwitten uit de amandelen bij op en je kunt je voorstellen dat dit vegan vijgenbroodje een gezonde snack is.

Naast het feit dat je het vijgenbrood in stukken/plakken kunt snijden als tussendoortje, komen vijgenbroodjes ook regelmatig terug op kaasplankjes. Het zoete van het ‘brood’ gaat namelijk erg goed samen met de verschillende smaken uit de kaas. Je zou hem ook kunnen serveren bij een picknick of bij het ontbijt. Genieten!

Wat heb je nodig voor 1 broodje?
 • 200 gram gedroogde vijgen (ik gebruikte deze van Noten Express)
 • 50 gram amandelen (ik gebruikte deze van Noten Express)
 • 50 gram amandelmeel
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 theelepels water
Wat moet je doen?
 • Verwijder de stokjes van de vijgen en snijd ze in grove stukken. Hak de amandelen grof. Bekleed een kleine bakvorm of bakje met vershoudfolie.
 • Doe de vijgen, amandelmeel, kaneel en water in een keukenmachine en mix totdat er een bol wordt gevormd in de keukenmachine.
 • Haal de messen uit de keukenmachine en mix met een vork de gehakte amandelen door het plakkerige vijgenmengsel.
 • Doe het vijgenmengsel in de bakvorm en druk met een vork goed aan tot een stevig vijgenbrood.
 • Zet het vijgenbrood voor minimaal 2 uur in de koelkast.
 • Snijd het vijgenbrood in parten of plakjes en serveer bij je kaasplankje of eet hem als zoete snack.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

*Deze blog is in samenwerking met Noten Express geschreven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.