Overig

Mijn 5 favoriete dranken van Starbucks

Als je mij volgt op Instagram heb je het bijna niet kunnen missen: vrijdag is Starbucksdag. Sinds ik in Eindhoven op school zit voor mijn minor, sluit ik iedere schoolweek af met een kleine traktatie voor mezelf. Je maakt mij het gelukkigst met een lekker drankje waar ik op mijn dooie gemakje van kan genieten. Laat dat nou net zijn waar Starbucks mij bij kan helpen. Na zeven weken ‘Vrijdag Starbucksdag’ kreeg ik steeds vaker de vraag welke dranken ik zou aanraden. Daarom deel ik vandaag mijn 5 favoriete dranken van Starbucks, inclusief twee handige tips onderaan 😉

Persoonlijk drink ik 9 van de 10 keer mijn koffie met een plantaardige melk. Dit vind ik namelijk veel lekkerder en ik merk dat mijn darmen daar beter op reageren. Per favoriet geef ik dan ook aan welke melksoort ik er het lekkerst bij vind. Maar je kunt uiteraard ook alle varianten met koemelk verkrijgen of een andere melksoort kiezen die jij het lekkerst vindt.

Dit zijn mijn 5 favorieten Starbucks dranken (in willekeurige volgorde):
1. Blonde roast cappuccino

Laten we beginnen met een gewone cappuccino. Nouja, gewoon… Wanneer ik een cappuccino bestel bij Starbucks kies ik altijd voor een bepaalde soort koffiebonen: de blonde roast. Deze bonen hebben een lichtere koffie smaak en zorgen voor een mildere kop koffie. Zelf proef ik ook een lichte toon van gebrande noten. Ik vind deze koffiebonen zo lekker, dat ik ze ook af en toe koop voor in huis. Mijn (blonde roast) cappuccino drink ik altijd met havermelk, waardoor hij nog iets zachter van smaak wordt.

2. Pumpkin spice latte
Een lekker drankje en genieten van de zon aan het water, mijn dag kan niet meer stuk!

Dan de special van dit seizoen: de Pumpkin spice latte. Toen ik deze voor een aantal jaar geleden voor het eerst bestelde, wist ik niet wat ik moest verwachten. Inmiddels kijk ik in april al uit naar de dag waarop hij weer beschikbaar is in de herfst. Het drankje is een échte winterse knuffel in een mok. Als je van speculaas, pepernoten en ontbijtkoek houdt, vind je de Pumpkin spice latte fantastisch. Beloofd! Ik drink hem altijd met amandelmelk, zodat hij wat minder zoet is en zonder slagroom.

3. Caffé Mocha, double shot

Ten derde een drankje die ik pas kortgeleden ontdekt heb. Het was een dag waarop ik zin had in chocola, maar niet in de buikpijn die ik vaak van chocolademelk krijg. Ik besloot om de Caffé Mocha met havermelk te bestellen. Bij de kassa kreeg ik de tip om een extra shot espresso toe te voegen en dus deed ik dat. Daarbij liet ik de slagroom achterwegen. Bij de eerste slok wist ik direct dat dit drankje tussen mijn favorieten zou komen, want wauw! Door de extra shot espresso komt de chocoladesmaak nog meer naar boven en de havermelk zorgt voor een goede balans tussen bitter en zacht. Een must-try!

4. Iced Cappuccino

Een drankje die misschien niet helemaal meer bij deze tijd van het jaar past, maar zeker niet in dit lijstje met favorieten mag ontbreken, is de Iced cappuccino. Op hele warme zomerdagen kun je mij hier zó blij mee maken. Ik bestel ook mijn Iced cappuccino altijd met havermelk en vraag sinds kort om minder ijs, omdat anders meer dan de helft van de beker met ijs gevuld is. De perfecte manier om af te koelen!

5. Chai tea latte

Als laatst een drankje die juist wél weer bij de herfst en winter past (ik zie een lichte voorkeur voor type drankjes, oops!): de Chai tea latte. In de zomer zal je mij geen chai latte zien bestellen, maar vanaf oktober tot maart is dit één van mijn favoriete drankjes voor wanneer ik geen zin heb ik koffie. Ook de chai latte bevat veel winterse kruiden als kaneel en kardemom en heeft, net zoals de Pumpkin spice latte, iets weg van speculaas. Als ik toch zin heb in koffie, maar niet kan kiezen kunnen een koffie of chai latte, neem ik wel eens een Chai tea latte met een shot espresso (Dirty chai). Bovendien drink ik mijn chai latte altijd met havermelk, omdat ik de andere melksoorten hier niet lekker bij vind.

Good to know

Nu hoor ik je denken: dat kost me nog al niet wat iedere vrijdag. Klopt, Starbucks is prijzig en ik heb helaas ook geen geldboompje in de tuin staan. Gelukkig gaat Starbucks steeds meer mee met het verhogen van de loyaliteit van gasten en maken ze het jou een stukje leuker om terug te komen. Zo hebben ze ongeveer 1,5 jaar een spaarkaart geïntroduceerd waarmee je je 10de drankje gratis krijgt. Daarnaast hebben ze sinds een aantal weken een mooie deal voor studenten: op vertoon van je studentenkaart ontvang je 20% korting. Toch handig om te weten 😉

Laat me hieronder weten wat jouw favoriet van Starbucks is!

Je raadt vast dat ik stiekem alweer uitkijk naar aankomende vrijdag. Gezien ik er altijd voor in ben om nieuwe dingen te proberen, hoor ik ook graag wat jouw favoriete drankje van Starbucks is. Wie wee neem ik die op de volgende Vrijdag Starbucksdag.

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.