Diner

Vegan Japanse visburger met zeewierchips

Vegan eten, het wordt steeds normaler. Gelukkig maar, want ook ik draag graag met een plantaardiger dieet mijn steentje bij aan het behoud van onze aarde. Merken als Seamore en SoFine maken de keuze voor plantaardige opties een stukje makkelijker voor ons. Ik ben dan ook heel blij dat ik met deze twee merken mag samenwerken en jou kan inspireren met duurzame maaltijden. En nee, plantaardig is echt niet alleen sla. Dat bewijst deze vegan Japanse visburger met zeewierchips wel.

Seamore en SoFine zijn twee merken waar ik volledig achter sta. Seamore herken je misschien wel van de Seaweed Chips waar ik eerdere recepten, zoals deze Mexicaanse salade, mee heb gemaakt. Deze nacho’s bestaan voor 35% uit zeegroenten, zijn lager in vet en koolhydraten en volledig plantaardig. Omdat je voor zeewier enkel water en zonlicht nodig hebt, heeft deze chips een kleinere ecologische voetafdruk. En zoals je in deze IG TV ziet, ben ik écht fan en lijken ze onwijs op de tortilla chips zoals we die gewend zijn.

SoFine is een merk die zich richt op het maken van plantaardige vleesvervangers. Een grote favoriet van mij is de broccoliburger, maar ook tegen deze SoFish burger zeg ik geen nee. SoFine heeft zo goed haar best gedaan om de visburger in een nieuw jasje te steken, dat ze daar een (virtueel) applaus voor verdienen. Hij is namelijk helemaal plantaardig, vol van smaak en gegarandeerd graatloos 😉

En: beide producten gaan geweldig samen tussen een hamburgerbroodje. Je kunt zowel de Seaweed Chips als de SoFish burger aan de haak slaan bij Jumbo of maak kans op een pakket met de producten door mee te doen aan deze winactie. Ga je naar de supermarkt? Neem dan gelijk de rest van de producten hieronder mee en ervaar de duurzame, gezondere visburger van de toekomst!

Wat heb je nodig voor 2 burgers?
 • 2 SoFish burgers van SoFine
 • 2 handjes Original Seaweed Chips van Seamore
 • 2 hamburgerbroodjes
 • 50 gram zeewiersalade (wakamé)
 • 2 handjes romaine sla
 • 5 radijsjes
 • 1 rode ui
 • Plantaardige wasabi mayonaise
Wat moet je doen?
 • Bak de plantaardige visburgers volgens de verpakking. Bereid ook de hamburgerbroodjes volgens de verpakking.
 • Snijd ondertussen de radijsjes in plakken en de rode ui in ringen.
 • Leg de hamburgerbroodjes open, verdeel een handje romaine sla over de onderkant, gevolgd door plakjes radijs.
 • Leg de plantaardige visburger bovenop de radijs en verdeel hier de zeewiersalade en rode ui ringen overheen.
 • Maak de burgers af met de wasabi mayonaise naar smaak en leg de bovenkant van het hamburgerbroodje op de rest van de burger. Steek eventueel een houten prikker in de burger om alles bij elkaar te houden.
 • Serveer de burgers met een hand Seaweed Chips.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.