Diner,  Lunch

Vegan Mexicaanse salade met zeewierchips

Uh, wat voor een chips? Zeewier chips! Seamore is het eerste bedrijf dat tortilla chips op basis van zeewier op de markt heeft gebracht en je moet me geloven als ik zeg dat ze écht lekker zijn. In deze blog geef ik een kleine review over deze speciale chips en deel ik het recept voor een vegan Mexicaanse salade met de zeewierchips.

Oké, je zit waarschijnlijk op een uitleg te wachten. Want, waarom zou je tortilla chips op basis van zeewier willen eten? Eigenlijk zijn hier heel veel redenen voor. Wat ik het beste aan deze chips vind, is het feit dat ze een stuk duurzamer zijn dan de tortilla chips die we allemaal kennen. Zeewier heeft namelijk alleen water en zon nodig om te kunnen groeien. Daarbij komt dat zeewier rijk aan vezels, jodium, ijzer en magnesium is. Uiteindelijk heeft Seamore maar liefst 47 gram zeewier per zak chips gebruikt en is de chips vegan en vrij van gluten en kunstmatige toevoegingen.

Ik mocht al eerder kennis maken met de original zeewierchips van Seamore. Deze groene tortilla chips heeft een subtiele umami smaak. Persoonlijk vind ik deze heerlijk. De chips lijkt erg op kroepoek en is lekker zout. Onlangs is er ook een nieuwe variant ontwikkeld: Sweet chilli. Deze rode chips van het merk had ik nog niet eerder geprobeerd, maar viel erg goed in de smaak. Ze smaken precies naar een sweet chilli saus en zijn wat frisser. Beide varianten zijn onwijs knapperig, wat ik heel lekker vind. Wat ik verder van de (groene) zeewier chips vind, kun je zien in deze IG TV video waarin de chips voor het eerst probeerde.

Nu snap ik best dat je benieuwd bent wanneer en hoe je de zeewierchips gebruikt. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk, want je kunt de chips gewoon uit de zak eten als je er zin in hebt. Zelf eet ik ze graag op de bank in het weekend om echt even te genieten. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om een heerlijke nachoschotel mee te maken of om ze te dippen in verschillende spreads, zoals hummus. Eerder gebruikte ik ze ook als lekkere crunch bij een recept voor kruidige rijst met zalm en zeekraal, dit is nog steeds een favoriet hier thuis.

Maar vandaag deel ik een ander, nieuw recept waarbij je de zeewierchips van Seamore kunt gebruiken. Ze zijn namelijk ideaal om te gebruiken door een Mexicaanse salade. Deze vegan salade bevat rijst en veel groenten en is de ideale maaltijd op een zomerse dag. Het is aan jou om te kiezen welke chips je gebruikt om voor die fijne, lekkere crunch te zorgen. De zeewierchips van Seamore ligt in ieder geval bij 212 Jumbo’s in het chipsvak. Mocht jij besluiten om te tanden te zetten in deze groene of rode chips, laat me dan vooral weten wat je ervan vindt!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 120 gram bruine rijst
 • 70 gram tortilla chips (ik gebruikte de Original zeewierchips van Seamore)
 • 1 rode paprika
 • 150 gram mais (1 klein blik)
 • 160 gram kidneybonen (1 klein blik)
 • 1 tomaat
 • 1 ui
 • ½ jalapeño peper
 • ½ limoen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Verse koriander naar smaak
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Kook de rijst volgens de verpakking en giet deze af in een vergiet als deze klaar is.
 • Laat de mais in een vergiet uitlekken. Spoel de kidneybonen af en laat deze ook uitlekken.
 • Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Snipper de ui. Halveer de jalapeño peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Hak een deel van de tortilla chips grof.
 • Verdeel de rijst over twee borden. Verdeel hier de paprika, tomaat, mais, kidneybonen en ui over.
 • Maak een dressing van de olijfolie, het sap van een halve limoen en een snuf peper en zout. Verdeel de dressing over de twee salades.
 • Maak de salades af met wat verse koriander, jalapeño peper naar smaak en de gehakte tortilla chips.
 • Serveer de salade met de overige tortilla chips.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

* Deze blog is in samenwerking met Seamore

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.