Snacks/tussendoortjes

Gezondere Halloween cupcakes

Halloween is een feest dat in Nederland niet uitgebreid gevierd wordt. Toch zien we hier en daar steeds meer Halloween feestjes en versiering verschijnen. Deze gezondere Halloween cupcakes komen dan ook goed van pas dit weekend. Lekker voor jezelf, maar nog leuker om aan de deur te geven.

Lekker en leuk, dat zijn deze cupcakes zeker. Maar, ze zitten ook nog in een gezonder jasje. De cupcakes zijn namelijk gezoet met rijpe bananen en bevatten haver- en amandelmeel. Deze meelsoorten zorgen voor veel vezels en eiwitten, waardoor je langer verzadigd blijft. De topping is gemaakt van zuivelspread en honing. Dit klinkt wellicht wat gek, maar het is écht lekker. Deze ‘gezonde frosting’ maakte ik ook eerder voor op de carrotcake, maar voor de Halloween touch vond ik hem ook geschikt voor deze cupcakes.

En als de cakes uit de oven zijn en afkoelen en de frosting er iets later op zit, kan het leukste beginnen: versieren! Je kunt de Halloween cakes in van alles veranderen. Mummies, spoken, zombies, spinnen, niks is te gek! Ik gebruikte hier naast de frosting een chocolade decoratiestift voor, maar je kunt uiteraard ook koekjes, marsepein of glazuur gebruiken.

Wat je er ook van maakt, smullen ga je sowieso van deze griezelige Halloween cupcakes!

Wat heb je nodig voor 6 cupcakes?
  • 1,5 (rijpe) banaan
  • 100 gram havermeel (of havermout)
  • 50 gram amandelmeel
  • 80 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel speculaas- en koekkruiden
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de frosting:

  • 100 gram naturel zuivelspread light
  • 2 eetlepels honing
  • Pure chocolade decoratiestift (Dr. Oekter)
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vermaal eventueel de havermout in een keukenmachine tot havermeel.
  • Prak de banaan in een kom tot een moes.
  • Voeg de ei toe en klop deze door de banaan heen. Roer ook de melk erdoorheen.
  • Voeg de havermeel, amandelmeel en bakpoeder toe en mix het geheel tot een beslag.
  • Mix nu ook de honing, bakpoeder, koekkruiden en vanille extract door het beslag.
  • Verdeel het cupcake beslag over 6 cakevormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
  • Haal de cupcakes uit de oven en laat deze afkoelen.
  • Roer ondertussen voorzichtig de honing door de zuivelspread. Doe dit rustig, zodat de zuivelspread niet slap wordt.
  • Verdeel de frosting over de cakes en maak deze af met Halloween decoratie.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.