Snacks/tussendoortjes

Gezonde bietenchips

Je kent het wel: van die avonden waarop je op de bank zit en zin hebt in iets lekkers, maar niet ongezond wilt snacken. Daar heb ik vandaag de oplossing voor! In deze blog vind je namelijk het recept voor gezonde bietenchips.

Chips is denk ik een van de meest gegeten weekend snacks. Begrijpelijk, want er zijn zo veel soorten en smaken dat er voor ieder wat wils is. Echter, niet al die varianten zijn even gezond. Als je gezonde chips wilt, kun je ze nog altijd beter uit je eigen keuken toveren en laat dat nou heel makkelijk zijn.

Er zijn veel groentes waar je chips mee kunt maken, maar toch blijven aardappel en biet mijn favorieten. Normaal houd ik niet zo van bieten, maar wanneer ze veranderen in een knapperige snack met een gezouten, soort van grill smaakje, vind ik ze geweldig! En daarom deel ik dit recept maar al te graag met jullie, want gezond snacken wilt iedereen, toch? Waar wacht je op? Duik de keuken in en maak je gezonde snack voor vanavond!

Wat heb je nodig voor 1-2 portie(s):
  • 2 rauwe bieten
  • Zout
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de bieten en schaaf ze in dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline.
  • Leg de plakjes (enkellaags) op een vel keukenpapier, bestrooi met zout en leg er nog een vel keukenpapier op. Laat de plakjes voor 10 minuten ‘uitlekken’.
  • Leg de bietenplakjes nu enkellaags op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de chips in 15 minuten. Draai de chips op de helft om en bestrooi nogmaals met een beetje zout. De chips is klaar wanneer ze gekruld en droog zijn.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.