Diner,  Lunch,  Ontbijt,  Recepten,  Sausjes en spreads,  Snacks/tussendoortjes

10x vegan recepten

Het is vandaag 1 november, de dag die in het teken staat van veganisme. Plantaardig eten wordt steeds populairder, maar toch zijn we vaak nog zoekende in de manier waarop we vaker vegan kunnen eten. Daarom leek het me een goed idee om een 10x vegan recepten voor deze dag voor jullie te verzamelen. Hieronder vindt je dan ook twee recepten per moment van de dag: ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en een borrel/snack. Op naar een plantaardiger dieet!

Ontbijt

1. Vegan appeltaart mugcake

Nog niet zo lang geleden deelde ik het recept voor deze appeltaart mugcake. Wat een heerlijke start van je dag is dit! En nog gezond ook!

2. Groene smoothiebowl

Misschien hoef je met de koudere temperaturen niet te denken aan een smoothiebowl, maar deze vegan groene variant is een fijn ontbijt die direct een portie groenten en fruit bevat.

Lunch

3. Vegan quinoa salade met bosvruchten

Als je mij al langer volgt, weet je dat ik het liefst lunch met een salade. Sinds kort voeg ik hier ook graag fruit, als bosvruchten, aan toe. Deze salade met quinoa is het bewijs dat dit heel lekker is.

4. Toast met scrambled tofu

Over de hele wereld worden er regelmatig eieren gegeten. Hier in Nederland vaak gekookt of als omelet, maar in America en Engeland regelmatig als scrambled egg. Gelukkig kan die scrambled egg ook plantaardig worden gemaakt. Hoe? Met tofu!

Diner

5. Buddha bowl met tempeh saté

Dan één van mijn favoriete (plantaardige) recepten: de buddha bowl met saté van tempeh. Het water loopt werkelijk in mijn mond als ik aan deze heerlijke bowl denk.

6. Vegan pasta carbonara

Een ander verrassend recept is de vegan variant op de klassieke pasta carbonara. Weg met de spek en het ei door de saus. Zeg maar hallo tegen gerookte tofu! Deze vegan pasta carbonara zou bij ieder Italiaans restaurant op de kaart moeten staan.

Tussendoor

7. Bounty bliss balls

Persoonlijk vind ik snacks het lastigs om te ‘veganizen’. Plantaardige tussendoortjes uit de supermarkt zitten vaak vol met suikers en andere toegevoegde stoffen. Bij deze bounty bliss balls is dat gelukkig anders.

8. Vegan scones

Je kunt ze eten als ontbijt, bruch en lunch, maar ik vind scones heerlijk als tussendoortje. Een lekkere klodder jam of plantaardige yoghurt erop en je kunt er weer tegenaan.

Borrel/Snack

9. Kerrie hummus

Vegan borrelplanken klinken vaak heel snel, maar zodra deze lekkere kerriehummus erop aanwezig is, verandert dat beeld. Belooft 😉

10. Linzentapenade

Als laatst heb ik een oud, maar zeker niet vergeten, recept. Deze linzentapenade is lekker voor op brood, een toastje, op een borrelplank of om groenten in te dippen. Veelzijdig dus!

Heb je iets lekkers tussen deze 10 vegan recepten zien staan? Laat me weten welke je probeert en deel het via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Liefs!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.