10x vegan recepten
Het is vandaag 1 november, de dag die in het teken staat van veganisme. Plantaardig eten wordt steeds populairder, maar toch zijn we vaak nog zoekende in de manier waarop we vaker vegan kunnen eten. Daarom leek het me een goed idee om een 10x vegan recepten voor deze dag voor jullie te verzamelen. Hieronder vindt je dan ook twee recepten per moment van de dag: ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en een borrel/snack. Op naar een plantaardiger dieet!
Ontbijt
1. Vegan appeltaart mugcake
Nog niet zo lang geleden deelde ik het recept voor deze appeltaart mugcake. Wat een heerlijke start van je dag is dit! En nog gezond ook!
2. Groene smoothiebowl
Misschien hoef je met de koudere temperaturen niet te denken aan een smoothiebowl, maar deze vegan groene variant is een fijn ontbijt die direct een portie groenten en fruit bevat.
Lunch
3. Vegan quinoa salade met bosvruchten
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik het liefst lunch met een salade. Sinds kort voeg ik hier ook graag fruit, als bosvruchten, aan toe. Deze salade met quinoa is het bewijs dat dit heel lekker is.
4. Toast met scrambled tofu
Over de hele wereld worden er regelmatig eieren gegeten. Hier in Nederland vaak gekookt of als omelet, maar in America en Engeland regelmatig als scrambled egg. Gelukkig kan die scrambled egg ook plantaardig worden gemaakt. Hoe? Met tofu!
Diner
5. Buddha bowl met tempeh saté
Dan één van mijn favoriete (plantaardige) recepten: de buddha bowl met saté van tempeh. Het water loopt werkelijk in mijn mond als ik aan deze heerlijke bowl denk.
6. Vegan pasta carbonara
Een ander verrassend recept is de vegan variant op de klassieke pasta carbonara. Weg met de spek en het ei door de saus. Zeg maar hallo tegen gerookte tofu! Deze vegan pasta carbonara zou bij ieder Italiaans restaurant op de kaart moeten staan.
Tussendoor
7. Bounty bliss balls
Persoonlijk vind ik snacks het lastigs om te ‘veganizen’. Plantaardige tussendoortjes uit de supermarkt zitten vaak vol met suikers en andere toegevoegde stoffen. Bij deze bounty bliss balls is dat gelukkig anders.
8. Vegan scones
Je kunt ze eten als ontbijt, bruch en lunch, maar ik vind scones heerlijk als tussendoortje. Een lekkere klodder jam of plantaardige yoghurt erop en je kunt er weer tegenaan.
Borrel/Snack
9. Kerrie hummus
Vegan borrelplanken klinken vaak heel snel, maar zodra deze lekkere kerriehummus erop aanwezig is, verandert dat beeld. Belooft 😉
10. Linzentapenade
Als laatst heb ik een oud, maar zeker niet vergeten, recept. Deze linzentapenade is lekker voor op brood, een toastje, op een borrelplank of om groenten in te dippen. Veelzijdig dus!
Heb je iets lekkers tussen deze 10 vegan recepten zien staan? Laat me weten welke je probeert en deel het via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂
Liefs!
3 reacties
Pingback:
Annemiek
Wauw! Klinkt zalig allemaal, dankjewel! Je vergat alleen je linkje van je kerrie-hummus. Wil je die nog delen? 🙂
Fijne dag!
Nannique Spiek
Hi Annemiek,
Bedankt voor je reactie! Ik heb de link direct toegevoegd 🙂 De kerrie hummus is een grote aanrader en verdient zeker zijn linkje in dit lijstje hihi. Fijn ook om te horen dat de andere recepten lekker klinken. Ik hoor het graag als je iets probeert!
Liefs,
Nannique