Diner,  Lunch

Frisse salade met linzen en hummus

Combineren, combineren en nog eens combineren, dat is wat je kunt doen met salades. Ik ben er dol op! Het liefst lunch ik iedere dag met een goed gevulde salade. Zo ook laatst en dus besloot ik in de auto te stappen naar supermarkt Dirk (waar ik mee samenwerk) en kocht hier mijn ingrediënten voor deze heerlijke frisse salade met linzen en hummus. Vullend, gezond én geweldig lekker.

Eigenlijk is het geen wonder dat ik op de combinaties uit deze salade kwam. Sinds ik namelijk bij Anne&Max werk, zie ik veel van deze ingrediënten regelmatig voorbij komen en gecombineerd worden. Sterker nog, mijn favoriete salade van de vorige menukaart bevatte een aantal van de ingrediënten uit deze variant. Zo kwamen daar de tomaat, wortel, geroosterde paprika en granaatappel in voor. Toch vond ik het leuk om er een geheel eigen draai aan te maken. Zo verving ik de basis voor linzen, zodat de maaltijd van veel eiwitten en vezels is voorzien. Hierdoor was het ook mogelijk om de salade vegetarisch te maken.

Na alle aanpassingen pakte deze frisse salade met linzen en hummus erg goed uit. Mijn moeder noemde het zelfs een ‘smaakexplosie’. Kijk, dat is wat we willen horen! Ik kan je ook garanderen dat je na het eten van deze salade vol zit. Maar het is natuurlijk altijd lekker om er een boterham, broodje of cracker bij te serveren. Of misschien met een lekkere soep, zoals deze tomatensoep. Bovendien zou je een extra bron van koolhydraten toe kunnen voegen, zoals quinoa, couscous of parelgerst. Wees dus niet bang om de salade nóg meer naar jouw wens te maken en geniet van de verschillende, lekkere smaken.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 75 gram rucola
 • 200 gram linzen uit blik
 • 10 snoeptomaatjes/cherrytomaatjes
 • 2 handjes peen julienne
 • 4 eetlepels geroosterde paprika reepjes (pot)
 • 2 eetlepels hummus (ik gebruikte de pikante hummus van AH)
 • 10 groene olijven
 • 2 eetlepels granaatappelpitjes
 • 2 eetlepels pompoenpitten
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Peper & zout
 • Optioneel: croutons
Wat moet je doen?
 • Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Snijd de tomaatjes in kwarten en halveer de olijven.
 • Meng de rucola met de linzen, tomaat, peen julienne, geroosterde paprika reepjes, olijven, olijfolie en een snuf peper en zout. Mix de ingrediënten door elkaar.
 • Verdeel de salade over twee borden.
 • Maak ieder bord af met een grote eetlepel hummus, een eetlepel granaatappelpitjes en een eetlepel pompoenpitten. Bestrooi eventueel met wat croutons.
 • Serveer de salade direct met wat brood of een lekker soepje.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.