Diner,  Lunch,  Voorgerechten

Licht pittige vegan tomatensoep

Ik ben dol op soep! Vooral op van die winterse dagen waar we deze week mee te maken hebben. Het liefst geef ik altijd een speciale twist aan mijn soep. Zo maakte ik deze licht pittige, vegan tomatensoep, heerlijk!

Soep is niet alleen uitstekend voor koude, winterse dagen waarbij je het liefst de hele dag op de bank met een dekentje zit, het is ook een handige maaltijd om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. In soep gaat namelijk zo veel groenten! Daarbij komt dat je bij de bereiding van soep niet veel hoeft te doen. Het snijden van de groenten vraagt eigenlijk de meeste inzet. Vervolgens is het een kwestie van groenten bakken, water toevoegen en laten pruttelen. Erg handig voor tijdens je thuiswerkdag.

Bovendien vind ik het altijd fijn om een grote pan soep te maken, zodat ik zeker weet dat ik de dag erna nog eens kan genieten van zo’n lekkere kom soep. Het liefst warm ik de soep dan op als lunch en neem ik hier wat brood of crackers bij. En mocht je hem niet de volgende dag op willen eten, kun je de overgebleven soep makkelijk invriezen. Zo maak het het liefst van deze romige broccolisoep een grote pan, zodat ik meerdere dagen kan genieten.

Mocht je geen fan van pittig eten zijn, hoef je niet bang te zijn voor deze soep. Wanneer je het recept volgt, krijg je een normale tomatensoep met een iets wat scherper randje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de chilipoeder helemaal weg te laten, voor een normale tomatensoep. Of, als je van pittig houdt, juist meer chilipoeder toe te voegen. Wat je ook doet, tomatensoep is altijd goed!

Wat heb je nodig?
 • 750 gram tomaten (of de basis tomatensaus van Food Fellows)
 • 1 wortel
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 70 gram tomatenpuree
 • 1 blokje tuinkruidenbouillon
 • 1 pot rode paprika reepjes á 310 gram
 • 5 gram verse tijm
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • ½ theelepel chilipoeder
 • Peper
 • 1 liter water
Wat moet je doen?
 • Was de groenten. Snijd de tomaten in parten. Schil de wortel en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Laat de rode paprika reepjes in een vergiet uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
 • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel voor 1 minuut op middelhoog vuur.
 • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en tijm toe en bak dit voor een halve minuut mee.
 • Voeg de tomaten, de paprikareepjes, het water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
 • Pureer de soep met een staafmixer en breng peper naar smaak toe.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje of foto 🙂

Ik maakte deze tomatensoep met de basis tomatensaus van Food Fellows.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.