Drankjes

Mocktail met gember en sinaasappel

Of het nou oud & nieuw is, een verjaardag of een doodnormale avond op de bank, een lekker drankje komt altijd van pas. Zelf ben ik geen grote alcohol drinker, maar als het op een mocktail aankomt, sta ik er regelmatig voor open. Omdat de laatste dag van het jaar voor de deur staat, besloot ik zelf eens zo’n alcoholvrije cocktail te maken. Deze mocktail met gember en sinaasappel is een heerlijk, gezond drankje om je avond leuker mee te maken.

Toen ik eerder deze maand van Zonnatura hun pure gembersap thuis kreeg, werd ik geïnspireerd om een mocktail te maken. Feestelijke drankjes passen namelijk goed bij deze tijd van het jaar. Bovendien heeft gember veel voordelen die van pas kunnen komen in de winter. Zo stimuleert het de spijsvertering en geeft het een boost aan je immuunsysteem. Die gembersap is dan een perfecte uitkomst om te gebruiken, want als ik ergens een hekel aan heb, is dat het raspen van gember. Oops!

Maar zo gembersap drinken, kan ik je niet aanraden. Wel kun je dit supersapje op een heleboel manieren gebruiken. Denk aan warme thee, gembershot voor in de ochtend of door een wokgerecht. Of, zoals hier, door een mocktail. Deze mocktail bevat gezonde ingrediënten die de scherpheid van de gember iets afnemen, zodat je een frisse mocktail overhoudt. En ziet het er niet feestelijk uit? Ideaal voor Oudjaarsavond, een verjaardag of iedere andere dag waarop je lekker wil genieten 😉

Wat heb je nodig voor 1 mocktail?
  • 200 milliliter spa rood
  • 150 milliliter sinaasappelsap
  • 1 eetlepel gembersap (ik gebruikte de gembersap van Zonnatura)
  • 2 takjes munt
  • Schijfje citroen
  • IJsblokjes
Wat moet je doen?
  • Doe wat ijsblokjes en één takje munt in een glas.
  • Schenk de spa rood over het ijs, gevolgd door de sinaasappelsap.
  • Doe een eetlepel gembersap bij de mocktail. Voeg eventueel meer toe als je dit lekkerder vindt.
  • Maak de mocktail af door het laatste takje munt in het glas te steken en een schijfje citroen aan de rand van het glas te prikken.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.