Diner

Frisse Aziatische noedels met broccoli en kip

Noedelgerechten, ik kan er maar al te blij van worden. Ik vind ze vaak net wat lichter dan pasta, maar je kunt er net zo fijn mee variëren. Deze frisse maaltijd met Aziatische noedels, broccoli en kip is gemaakt zonder pakjes en zakjes en past geweldig bij een zomerse dag.

Thuis gebruiken wij al snel pakjes en zakjes met kruiden en sausjes wanneer we Aziatische gerechten maken. Bami en nasikruiden, currypasta’s of woksauzen. Handig en zeker niet erg om af en toe te gebruiken, maar ze zitten vaak vol toegevoegde suikers, zouten en vetten. Daarom maak ik de sauzen of kruidenmixen graag zelf. Dat klinkt misschien als een lastig karwei, maar het is eigenlijk heel simpel. Voor de saus in dit gerecht maakte ik enkel gebruik van sojasaus, citroensap en verse gember. Daarbij komt dat het niet alleen gezonder is, maar je de échte smaken ook veel beter proeft en je gerecht direct lekkerder wordt.

Daarnaast vind ik het altijd heel fijn en lekker als er voldoende groente in mijn gerechten zit. Dit is vullend en gezond en uiteindelijk moeten we toch de 250 gram groente per dag aan zien te tikken. Daarom koos ik er voor dit gerecht voor om naast broccoli, ook sugarsnaps te gebruiken. Deze peulvrucht heeft een iets wat zoetere smaak en geeft, samen met de gember en bosui, een frisse twist.

Er zijn veel verschillende soorten noedels. De één is makkelijker te verkrijgen dan de ander en dan heb je ook nog voorkeuren. Voor dit gerecht had ik graag gebruik gemaakt van udon noedels, maar deze kunnen vrij lastig te verkrijgen zijn in Nederland. Gebruik dus het soort noedels dat jij kunt vinden in de supermarkt en welke jij het lekkerst vind. Ook zou je het recept vegetarisch of plantaardig kunnen maken door de kip achterwegen te laten. Deze zou je ook kunnen vervangen door plantaardige kipstuckjes om het gerecht extra vullend te maken. Voor een ander fris en vegan gerecht, raad ik je deze buddha bowl met tempeh aan.

Met deze frisse Aziatische noedels met broccoli en kip vertrek je op vakantie naar een Aziatisch, warm land en dat gewoon in je eigen huis of achtertuin. Ideaal voor de zomerse dagen die we hier in Nederland zullen krijgen komende week!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
 • 250 gram noedels
 • 350 gram kipfilet
 • 1 broccoli
 • 200 gram sugarsnaps
 • 2 bosuitjes
 • 3 centimeter verse gember
 • 2 tenen knoflook
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 citroen
 • Snuf peper
Wat moet je doen?
 • Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes en de bosui in ringetjes. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Hak de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Halveer de citroen.
 • Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet rondom bruin.
 • Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking.
 • Voeg de knoflook en gember aan de kipfilet toe en bak voor 1 minuut mee. Voeg de sugarsnaps, broccoli en bosui toe en bak deze mee voor 4 minuten.
 • Giet 150 milliliter water in de wokpan en laat het geheel voor 5 minuten zonder deksel op de pan stomen totdat het water is verdampt.
 • Voeg de gekookte noedels, sojasaus, het sap van een halve citroen en een snuf peper toe. Roer het geheel goed door elkaar en verwarm het nog even.
 • Serveer de Aziatische noedels eventueel met wat gehakte cashewnoten of verse koriander.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.