Diner

Gevulde courgette met couscous en tonijn

Gevulde aubergine, gevulde paprika of gevulde tomaat. Met bijna alles wat wat gevuld is kun je mij blij maken! Deze keer was het weer tijd om een courgette lekker vol te stoppen. Dit deed ik met onder andere couscous, tonijn en feta. Maar dit receptje heeft ook iets speciaals, er wordt namelijk ook hummus gebruikt!

Wist je trouwens dat een courgette meer smaak heeft als hij kleiner is? En dat deze groente veel vezels en voedingsstoffen bevat?

Wat heb je nodig voor 3 hoofdgerechten/ 6 bijgerechten?
  • 150g couscous
  • 3 courgettes
  • 250g tonijnstukken in water
  • 2 stengels bladselderij
  • 1 appel
  • 2 sjalotten
  • 100g feta
  • 6 eetlepels hummus (ik gebruikte hummus met gegrilde groente van Albert Heijn)
  • 6 takjes verse dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200ml kokend water
  • Zout en peper
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
  • Doe de couscous in een bak, giet het kokende water eroverheen en voeg 1 el olijfolie toe. Dek af en zet even weg.
  • Snijd de bladselderij in ringetjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Snipper de sjalotten en hak de dille fijn.
  • Meng de bladselderij, appel, sjalotten en dille in een kom door elkaar en voeg de couscous en tonijn toe. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
  • Snijd de courgette’s door midden en verwijder de zaadlijsten. Houd aan beide kanten zo’n 0,5 cm over en hol hem goed uit.
  • Verdeel over iedere courgette een eetlepel hummus en vul de courgette’s met het couscous mengsel.
  • Verbrokkel de feta over de courgette’s en strooi er wat zout en peper over.
  • Zet zo’n 20-25 minuten in de oven.

Na de eerste hap van dit gerecht was ik al verkocht!

Heb je vulling over? Serveer als bijgerecht of bewaar het in de koelkast voor de volgende dag als lunch bijvoorbeeld.

Wil je meer weten over couscous? In dit artikel vind je informatie over quinoa en wat het verschil is tussen quinoa, bulgur en couscous.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.