Diner,  Lunch

Gezondere Caesar wrap

Als er één gerecht is die tegenwoordig op iedere menukaart te vinden is, is dat wel de Caesar Salad. Dat is ook niet zo gek, want wie houdt er nou niet van de combinaties die je in deze salade terugvindt? Naast de salade zie je deze combinaties ook vaak terugkomen in een wrap, de Caesar wrap! In deze blog laat ik je precies zien hoe je deze wrap in een verantwoordere variant maakt.

Een verantwoordere variant op de Caesar wrap? Jazeker! Een tijdje geleden kreeg ik namelijk een pakketje met sauzen van The Leann thuis. Deze sauzen bevatten per portie gemiddeld 2 calorieën en geen vetten of koolhydraten. In dit recept maak ik gebruik van de mayonaise. Benieuwd naar de andere smaken? In deze blog deel ik mijn mening over de sauzen van The Leann. Maar ook als je deze saus op dit moment niet in huis hebt of je liever niet besteld, is deze variant beter dan de kant-en-klare wraps uit de schappen van de supermarkt.

Toch liever de échte Ceasardressing? Of kun je de croutons niet missen (snap ik 😉 )? Wat laat je dan om deze weg te halen? Maak de wrap geheel naar jouw wens! Bovendien kun je deze wrap ook vegetarisch maken door voor vegetarische kipstukjes te kiezen. Maak hem geheel vegan door veganistische kipstukjes te gebruiken, de ansjovis weg te laten (eventueel te vervangen door olijven), een plantaardige mayonaise te gebruiken en om de kaas te vervangen kun je voor edelgistvlokken gaan. Kortom: je kunt er alle kanten mee op. Eetsmakelijk!

Wat heb je nodig voor 2 wraps?
  • 2 tortilla wraps
  • Twee handjes fijngesneden ijsbergsla
  • 75 gram gebraden kipfilet (Zoals deze Caesarplakjes)
  • 2 ansjovis filets (op olie)
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • (light) Mayonaise (ik gebruikte deze gezonde mayonaise van The Leann)
Wat moet je doen?
  • Smeer/verdeel wat mayonaise over de wrap.
  • Verdeel een handje sla in het midden van de wrap. Leg hier wat kip op.
  • Snijd de ansjovis filet in kleine stukjes en verdeel dit over de plakjes kip.
  • Strooi wat Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar wens) over de wrap en rol hem op. Steek eventueel vast met een satéprikker, it’s a wrap!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.