Overig

Review Yummygums Hair & Beauty

Na het succes van mijn eerste Yummygums review, waarin ik de Multi Plus gums besprak, leek het me ook leuk om jullie op de hoogte te brengen van mijn ervaring met de Hair & Beauty variant van Yummygums. Sinds mijn allereerste doos ben ik namelijk echt fan geworden van deze supplementen en kan me geen ochtend zonder deze gummies meer voorstellen.

Ik gebruik de beide varianten Yummygums nu zo’n negen maanden en wissel hierin om de dag af. Ik kan in deze review dus een nog beter beeld geven van de veranderingen die ik sinds mijn gebruik heb ondervonden, waarin ik in deze blog mijn focus houd op de Hair & Beauty variant. Deze blog is geschreven op basis van waarneming en observatie. Ik heb mijn eigen bloedwaardes dus niet laten controleren door middel van bloedprikken.

Voor we naar deze waarnemingen gaan kijken, wil ik jullie eerst meer over het merk zelf en de inhoud van de supplementen vertellen.

Wat zijn Yummygums?

Yummygums zijn simpel gezegd supplementen in de vorm van ‘snoepjes’ die bomvol vitamines zitten. Uiteraard bevat de Hair & Beauty variant vooral vitamine en mineralen die de groei en gezondheid van je haar, huid en nagels ondersteunen. Het bedrijf maakt hun supplementen met ingrediënten die volledig natuurlijk zijn. Yummygums is van mening dat we dagelijks al genoeg ongewenste stoffen binnenkrijgen en daarom bevatten de gums geen rare toevoegingen of genetische manipulatie. Verder zijn de gummies vrij van gluten, lactose, gelatine, zaden en noten. Bovendien zijn de gummies vegan en dus ook een geweldige aanvulling op je plantaardige dieet. Wel bevatten de gums smaakmakers om de smaak van de snoepjes zo lekker mogelijk te maken, maar ook deze zijn natuurlijk.

En als kers op de taart, biedt Yummygums abonnementen aan! Mocht je dus toevallig nog op zoek zijn naar een nieuw abonnement. Kies dan niet voor een tijdschrift of een verrassingsboxs, kies voor Yummiegums! Eén pot bevat het aantal gums voor één maand en door een abonnement af te sluiten, ontvang je voor iedere nieuwe maand je volle pot Yummygums. Handig! Voor de Hair & Beauty gums geldt een dosering van twee per dag. In een pot zitten dus 60 ‘snoepjes’.

Hoe zien de waardes van de vitamines in de Hair & Beauty gums eruit?

Op de foto hiernaast is per vitamine te zien hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) er in twee gummies zitten. Omdat ik beide varianten Yummygums al lang gebruik, wist ik dat de gummies je flink helpen bij het behalen van de ADH’s van de vitamines en mineralen. Toch schrok ik ook toen ik voor het eerst deze getallen zag staan. Natuurlijk heb ik kort onderzoek voor jullie gedaan en daaruit blijkt dat een teveel aan vitamine en mineralen niet tot nauwelijks kwaad kan doen. Dus nee, die 6000% van de ADH van Biotine die twee gummies bevatten, zul je niet op een negatieve manier merken. Al geldt dit wel voor vitamine B6. De Hair & Beauty gummies bevatten meer vitamine B6 dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van dit vitamine. Een te hoge hoeveelheid van deze vitamine kan onder andere tot tintelende handen en voeten leiden. Natuurlijk vinden de mogelijke bijwerkingen van een te hoog gehalte aan vitamine B6 pas plaats bij een zeer hoge hoeveelheid en hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Verder vind ik de waarde van de vitamines erg goed. Twee gummies bevatten slechts 19 calorieën. Helaas zijn ze wel hoog in suikers twee snoepjes, maar dit geldt voor al het snoep. Verder kun je goed zien dat het merk rekening houdt met de hoeveelheden van vitamines en mineralen die de mens al gemakkelijk uit dagelijkse voeding kan halen. Denk hierbij aan vitamine C, Selenium en zink. De hoeveelheden van deze stoffen die je in de gummies vind, zijn stukken lager dan die van de andere vitamines en mineralen.

Hoe gebruik ik de Yummygums?

Omdat ik zowel de Hair & Beauty gumms als de Multi Plus gumms gebruik, neem ik de snoepjes niet in op de aanbevolen manier. Dit, omdat ik weet dat ik al veel vitamines met mijn normale voeding binnenkrijg. Dus wissel ik om de dag de gumms af. Ik neem op dag 1 twee Hair & Beauty gumms en op dag 2 twee Multi Plus gumms (in plaats van de aanbevolen 4). Is het met deze manier van innemen nog steeds mogelijk om resultaten te zien?

Mijn bevindingen

Die resultaten zijn zeker te zien met het gebruik van deze Yummygumms! Ik heb een lange tijd last gehad van zwakke, dunne nagels. Ik hoefde maar een potje te openen of er was weer een stukje van mijn nagel gebroken of ingescheurd. Ook heb ik al heel lang last van haaruitval. Deze twee ‘klachten’ komen voort uit de periode waarin ik nog veel ondergewicht had. Ik heb in mijn verleden al vele supplementen gebruikt, maar deze sloegen nooit zichtbaar aan. Met de Yummygums was dat anders: al binnen de eerste twee weken dat ik de Hair & Beauty gummies gebruikte, merkte ik verschil. Mijn nagels begonnen er gezonder uit te zien en de witte vlekken in mijn nagels verdwenen. Ik heb hier helaas geen foto’s van, omdat ik geen zichtbaar resultaat verwachtte, en ik kan dus geen verschillen aantonen tussen de stand van mijn nagels voor ik met het slikken van de Hair & Beauty gumms begon en nu. Wel merk ik nog steeds resultaat en zijn mijn nagels niet alleen sterker en gezonder geworden, maar groeien ze ook sneller. Helaas werken de gumms niet tegen mijn haaruitval. Ondanks dat merk ik wel dat mijn haren zelf dikker worden, sneller groeien en dat ik er ook veel babyhaar bij krijg.

De smaak

Nou worden de gumms natuurlijk een soort snoepjes genoemd. Maar is die smaak dan echt zo goed? Uh… Ja! Ik heb een hekel aan het doorslikken van grote pillen die vervolgens in je keel blijven hangen. Door deze gumms ben ik daar volledig vanaf. De Hair & Beauty gumms hebben een smaak van frambozen en hoewel de geur die uit de pot komt misschien niet zo aantrekkelijk is, is de smaak van de snoepjes een stuk beter. Ik zou er zelf niet direct framboos uit halen, maar zeker een mix van bessen en aardbeien. De structuur is vergelijkbaar met die van een winegum en de soort smaak van de gummies ook: een typische zoet-zure smaak van een snoepje. Veel beter als een supplement zoals we die gewoonlijk kennen, toch?

Ik ben heel tevreden met het gebruik van Yummygums als supplementen en ik kan geen dag meer zonder. De gummies bevatten een geweldig aantal vitamines en mineralen die je nodig hebt voor een goede verzorging van haar, huid en nagels. Bovendien zijn ze geheel vegan, vrij van gluten, lactose, zaden, noten én kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Ze zijn dus voor iedereen weggelegd! Verder tonen ze daadwerkelijk snel resultaat en verdienen ze wat mijn betreft een hele mooie 9,5!

Kende jij Yummygumms al? Laat het hieronder weten en vertel welke andere supplementen jij graag slikt!

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.