Reviews,  Voeding

Waarom ik graag superfoods gebruik

Een paar jaar geleden was de term trending: superfoods. Tegenwoordig zijn er mensen die niet zonder ze kunnen of willen leven en mensen die geen idee hebben wat superfoods inhouden. Persoonlijk maak ik graag gebruik van superfoods. Ik was dan ook erg blij dat ik drie blends van Your Superfoods! mocht proberen. In deze blog vertel ik je wat ik van deze blends vond, maar niet voor ik heb uitgelegd waarom ik graag gebruik maak van de zogenoemde superfoods.

Wat zijn superfoods?

Zoals ik net zei, kan het goed zijn dat je nog niet bekend bent met de term ‘superfood’. Maar eigenlijk spreek de naam voor zich: het is een voedingsmiddel met veel voordelen voor je gezondheid. Dit komt voort uit de hoge concentratie antioxidanten, vitaminen en mineralen die in de producten zit. Iedere superfood heeft haar eigen samenstelling van voedingsstoffen en zo ook een eigen werking voor het lichaam. Afhankelijk van deze samenstelling kunnen ze bijdragen aan een verbetering van je fysieke of mentale gezondheid of een combinatie van beide. Wel is het belangrijk om te weten dat er geen één voedingsmiddel is, dus ook geen superfood, die alle essentiële voedingsstoffen bevat die ons lichaam nodig heeft. Om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen, is het belangrijk om gevarieerd te eten.

Waarom ik fan ben
Deze groene smoothiebowl zit vol superfoods, een ideale start van je dag!

Nu je weet wat superfoods inhouden, is het misschien al logisch waarom ik ze graag gebruik. Allereerst is dit, omdat de voedingsmiddelen écht gezond zijn en van toegevoegde waarde kunnen zijn in ons dieet. We kunnen tegenwoordig veel producten eten en gemakkelijk calorieën binnenkrijgen, maar dit betekent niet dat hier altijd veel voedingsstoffen in zitten. We verwennen ons graag met lekkere producten (waar niks mis mee is), maar een zak chips op de vrijdagavond gaat ons geen tot weinig vitaminen leveren. Door gedurende de dag superfoods te eten, weet ik zeker dat ik iedere dag een verschillend patroon aan vitaminen en mineralen binnenkrijg. Daarnaast hoef je maar een klein beetje van de superfoods te gebruiken om dit verschil te kunnen maken, omdat ze zo’n hoge concentratie antioxidanten, vitaminen en mineralen bevatten. Bovendien zijn er veel superfoods die écht lekker zijn.

Mijn favoriete superfoods

Voeding die zo’n hoge concentratie vitaminen en mineralen bevat én lekker is? Echt wel! Er zijn een aantal superfoods die ik niet meer uit mijn leven weg wil en kan denken. Mijn grote favorieten zijn ongezouten noten en bessen, beide eet ik dagelijks. Noten leveren plantaardige eiwitten en zijn rijk aan gezonde vetten. Iedere bes bevat daarentegen veel antioxidanten die ieder hun eigen, unieke werking hebben. Ook havermout, groene groenten en groene thee vallen binnen de categorie superfood en zijn voedingsmiddelen die ik graag eet of drink. Maar het beste is nog dat een goede pure chocola (70% of hoger) in de lijst met superfoods thuis hoort. Pure chocola stimuleert onder andere je bloedsomloop, reduceert stress en kan de schade van ultraviolette straling beperken.

Toevoegen maar!

Op internet of in boeken kun je gemakkelijk vinden welke superfoods er allemaal zijn. Het kan best zijn dat je al veel superfoods eet zonder dat je je daar bewust van bent. Wanneer je weet welke superfoods er bestaan en welke jouw favoriete zijn, hoef je ze alleen nog maar toe te voegen aan je maaltijden. Dit kan heel makkelijk zijn. Noten kun je bijvoorbeeld snacken, bessen kun je toevoegen aan je ontbijt of dessert en ook zaden kun je door je smoothies, ontbijt of salades mixen. Er zijn onwijs veel mogelijkheden.

Your Superfoods!

Sinds kort heb ik een nieuwe manier gevonden om nog meer superfoods aan mijn maaltijden toe te voegen. Zelfs superfoods waar ik het bestaan en de werking nog niet vanaf wist. Ik gebruik namelijk de blends van Your Superfoods!* Bij Your Superfoods! zijn ze ervan overtuigd dat je verdient te weten wat je in je lichaam stopt. Ieder mix van het merk bestaat uit 5 of 6 natuurlijke, gedroogde superfoods en is vrij van zoetstoffen, stevia, kunstmatige smaakstoffen, vulstoffen of conserveermiddelen. Daarnaast is iedere blend biologisch, vegan en glutenvrij. Ook heeft het bedrijf een mooie manier om terug te geven aan de maatschappij. Bij iedere verkochte Your Super-mix wordt er een levensreddende reep geschonken aan Action Against Hunger.

Ik probeerde 3 blends

Namens Your Superfoods! mocht ik drie verschillende superfood-mixen proberen. Het bedrijf had net twee nieuwe mixen: Moon Balance en Plant Collagen. Deze trokken direct mijn interesse en besloot ik te proberen voor deze review. De derde mix die ik koos, is de Plant Protein. Normaal ben ik helemaal niet van de eiwitpoeders, maar deze poeder op basis van superfoods wilde ik wel graag een kans geven. Hieronder vertel ik je mijn ervaring per blend.

Moon Balance

De Moon Balance kun je gemakkelijk toevoegen aan je havermout.

De eerste superfood mix die ik probeerde is de Moon Balance. Deze mix is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De 6 superfoods in deze blend zorgen er namelijk voor dat je natuurlijke hormonen in balans worden gebracht. Hormonen zijn belangrijk voor onze gezondheid, omdat ze onze stemming, slaapkwaliteit, concentratieverhogen, huid, haar en gewicht beïnvloeden. Daarnaast is de blend een natuurlijke bron van ijzer en vitamine C.

Door de lichte smaak van limonade die de mix bevat, vind ik het lekker om een theelepel door mijn water te mixen en zo te werken aan mijn hormoonbalans. Ook geeft het een licht zoete smaak aan mijn havermout, waardoor ik hem regelmatig hier aan toe voeg.

Plant Collagen

De andere nieuwe Your Superfood mix is de Plant Collagen. Deze mix helpt het lichaam om natuurlijke collageen aan te maken. Collageen helpt bij de gezondheid van je huid, botten, spieren en kraakbeen. Your Superfoods! vindt het belangrijk dat we ons van binnen net zo goed voelen als van buiten en daarom voedt deze mix je van binnen en buiten met krachtige vitamines en plantaardige stoffen.

De mix heeft een vrij neutrale smaak maar als je heel goed proeft, proef je een vleugje vanille. Hierdoor heb ik hem een aantal keer door de melk van mijn latte macchiato gemixt. De lichte smaak van vanille zorgt er ook voor dat hij ideaal door een baksel, ontbijtpannenkoekjes of ontbijt kan worden gebruikt.

Plant Protein

En dan de laatste mix die ik mocht proberen: Plant Protein. Zoals ik net al zei ben ik helemaal geen fan van proteïne poeders, maar deze heeft mijn verwachtingen overtroffen. De poeder bevat eiwitten uit rijst en erwten en heeft een neutrale smaak. Deze neutrale smaak zorgt ervoor dat de mix aan werkelijk alles kan worden toegevoegd. Zo voeg ik hem graag toe aan mijn smoothies, havermout of baksels. Wel gebruik ik meestal minder dan de aanbevolen hoeveelheid, omdat ik nog moet wennen aan de structuur die de poeder sommige maaltijden kan geven.

Eiwitten zijn bij zó veel processen in ons lichaam betrokken, dat ik heel blij ben dat ik eindelijk een proteïne poeder heb gevonden die ik in kleine hoeveelheden kan gebruiken en mij goed bij kan voelen. Met een kleine portie van 15 gram voeg je bijvoorbeeld al bijna 10 gram eiwitten toe die goed te verteren zijn. Kom dus maar op met die trainingen!

Dit is je kans!

Nu duidelijk is waarom ik graag superfoods gebruik en hoe blij ik ben met de handige superfood mixen van Your Superfoods!, kan ik begrijpen dat jij ook graag aan de slag wil met het toevoegen van superfoods aan je maaltijden. Daarom heb ik een fijne kortingscode voor je. Met de code ‘NANNIQUE15’ ontvang je 15% korting op je bestelling bij Your Superfoods!

Veel succes met het ontdekken van deze geweldige voedingsmiddelen!

Liefs!

* Dit artikel is in samenwerking met Your Superfoods!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.