Mind,  Overig

Zo ziet mijn ochtendroutine eruit

Waar de ochtend voor de één het fijnste moment van de dag is, is dit dagdeel voor de ander het moeilijkste moment. Zelf behoor ik tot de eerste groep mensen en kan ik me goed rekenen tot de ‘early birds’. Na al die jaren heb ik dan ook een heuse ochtendroutine opgebouwd waar ik niet graag van afwijk. Deze routine deel ik vandaag met jullie.

Dol op mijn wekker en daglicht

Er zullen niet veel mensen zijn die zeggen dat ze houden van hun wekker, maar ik roep het al jaren. Ik vind het heerlijk om op te staan met dat (eigenlijk vervelende) geluid. De wekker zorgt ervoor dat ik direct goed wakker ben en uit mijn bed kan stappen. Iets anders wat ervoor zorgt dat ik makkelijker uit bed kan komen, is daglicht. Dit heb ik altijd gehad en het is maar zelden (lees: alleen als ik bij iemand slaap of iemand bij mij) dat ik met gordijnen of rolluiken dicht slaap. Yes, you can call me crazy! De wekker en het natuurlijke licht laten me fijner wakker worden dan wanneer ik uit mezelf wakker wordt in een donkere kamer.

Slechte eigenschap: telefoon checken
Ik geloof erin dat het hebben van een fijne ochtendroutine je dag een stuk productiever maakt!

Wanneer ik de wekker op mijn telefoon heb uitgedrukt, haal ik mijn telefoon uit de lader en van de vliegtuigstand om wat berichten te checken. Vaak scan ik even wat er is binnengekomen en reageer ik later. Dit betekent overigens niet dat ik het oké vind dat dit de eerste ‘activiteit’ is die ik doe in de ochtend. Het openen van je telefoon geeft je namelijk direct een heleboel informatie, iets waar je hersenen eerst op voorbereid moeten zijn na de nacht. Nu ik dit aan het typen ben, weet ik dan ook direct waar ik aan ga werken 😉

Opfrissen en aankleden

Na het scannen van mijn telefoon loop ik naar de badkamer op mezelf op te frissen. Hier ga ik naar het toilet, was ik mezelf kort, gooi ik wat water in mijn gezicht en doe ik mijn ‘skin-care routine’ waarna ik eindig met mijn make-up. Mijn skin-care routine vind ik onwijs belangrijk en er zijn maar weinig dagen waarop ik deze oversla. Bijna alle producten die ik hiervoor gebruik, komen van de Bodyshop. Vervolgens loop ik weer naar mijn kamer waar ik mij aankleed voor de dag en mijn bed opmaak.

De deur uit

Aangekleed en wel loop ik naar beneden. Het eerst wat ik hier doe is een aai over Willems kop geven en de rolluiken omhoog laten gaan. Vervolgens doe ik mijn schoenen aan en stap ik met Willem de deur uit voor een wandeling van zo’n 10-15 minuten. Deze wandeling maakt me nog wakkerder door de koude lucht die langs mijn gezicht komt en de frisse lucht die je inademt. Ik vind het heerlijk om mijn dag zo te beginnen en ik zie deze paar minuten echt als een momentje voor mezelf. Ik vind het soms dan ook erg jammer als Willem er al uit is geweest voor ik beneden kom (tenzij het regent of ik enorme haast heb natuurlijk 😉 )

An early-morning walk is a blessing for the whole day

Tijd voor ontbijt
Eén van mijn favoriete ontbijtjes is havermoutpap met diepvries bessen en pindakaas, mhm!

Als ik terug ben van de wandeling, geef ik Willem zijn eten en pak ik de vaatwasser uit en opnieuw in. Wanneer de keuken opgeruimd is, maak ik mijn ontbijt. Dit is vaak havermout met diepvriesfruit of kwark met granola. Ook zet ik een grote kop muntthee van zo’n 400 milliliter, zodat ik direct voldoende vocht binnenkrijg. Verder is dit het moment dat ik mijn supplementen neem. De supplementen die ik slik zijn mijn Yummygums, magnesium en sinds kort psylliumvezels.

Typen en schrijven

Met mijn ontbijtje ga ik aan tafel zitten en pak ik mijn telefoon erbij. Ik reageer op mijn berichten, open mijn Snapchat en check mijn Instagram. Hierna open ik mijn bullet journal en maak ik een to-do list voor de dag. Deze to-do list geeft me structuur en rust en zie ik als een soort planning. In het weekend of in de vakantie kan ik van dit deel van mijn routine wat afwijken. Dan vind ik het ook fijn om mijn ontbijt op de bank op te eten met een leuke serie.

Klaar voor de dag!

Nadat ik mijn ontbijt op heb, de meest belangrijke dingen op mijn telefoon gecheckt heb en een to-do list heb gemaakt, kan de dag beginnen. Ik poets mijn tanden en ben helemaal klaar om de deur uit te gaan. Wat er ook op de planning staat, ik begin mijn ochtend altijd op deze manier. Ja, ook als er in de ochtend een workout gepland staat. Al komt het in het weekend nog weleens voor dat ik wat dingen omwissel, omdat ik die ochtenden graag nog rustiger of samen met mijn gezin begin.

Ik ben dol op mijn ochtendroutine en ik zou hem voor geen goud willen en kunnen missen. Heb jij ook een ochtendroutine? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete handeling is!

Liefs!

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.