Diner

Spaghetti met zeekraal pesto en zeevruchten

Oh oh oh, ik heb een nieuw product ontdekt: zeekraal! Na een eerste geslaagd recept, kon ik niet wachten om weer de keuken in te duiken met dit geweldige spul. En ook dit gerecht pakte geweldig uit. Zeg maar dag tegen de pesto van basilicum en hallo tegen zeekraal pesto!

Een kleine tijd geleden gebruikte ik voor het eerst zeekraal in een recept met zalm en rijst. Hier thuis waren ze fan en was het dan ook duidelijk dat we dit ingrediënt vaker zouden gebruiken. Toen ik ook mijn oma vertelde over onze ‘zeekraal ontdekking’ kwam ze met een boekje waar een recept voor een pizza met zeekraal pesto in stond. Nu werden mijn moeder en ik niet direct enthousiast bij het woord pizza, maar bij het woord pesto gingen we brainstormen. Een pasta pesto met zeevruchten moest het uiteindelijk gaan worden.

En man, man, man, wat was dat lekker. De zeekraal is zo geschikt om pesto van te maken. Doordat de zeekraal van zichzelf al zout is, hoef je er nog maar enkele ingrediënten aan toe te voegen en daar houden we hier op de blog wel van. En als we dan toch al ‘zee-georiënteerd’ zijn, mogen er geen zeevruchten ontbreken. Ik ben dol op zeevruchten! Ze gaan zo goed samen met zoutige gerechten.

Naast het feit dat zeekraal onwijs lekker is, bevat het ook veel gunstige stoffen voor het lichaam. Zo zit het vol met zeemineralen als natrium, kalium, magnesium, jodium en nog veel meer. Ook vitamine A, B en C vind je er veel in terug. Bovendien blijkt er uit een Koreaans onderzoek dat zeekraal kanker doet voorkomen en bestrijden.

Mocht je deze overheerlijke pasta ook graag willen proberen maar ben je vega(n)? Laat dan de zeevruchten achterwegen en vervang deze door groente als broccoli of courgette of kies voor peulvruchten zoals kikkererwten. Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van plantaardige kipstuckjes.

Genoeg gepraat, het is tijd om dit gerecht in de spotlight te zetten. Dit is zonder twijfel één van mijn favoriete gerechten op de blog, dus je weet wat je te doen staat 😉

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 500 gram spaghetti
 • 150 gram zeekraal
 • 300 gram zeevruchten
 • 40 gram pijnboompitten
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • Olijfolie
 • Peper
Wat moet je doen?
 • Mix de zeekraal, samen met drie eetlepels olijfolie en een flinke snuf peper, in de keukenmachine tot een pesto.
 • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
 • Verwarm een scheutje olie in een wokpan en fruit de knoflook en ui glazig. Voeg de zeevruchten toe en roerbak deze voor 5 minuten op middelhoog vuur mee (giet eventueel het vocht van de zeevruchten af). Voeg de zeekraal pesto toe en mix het geheel goed door elkaar.
 • Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking.
 • Rooster de pijnboompitten in een aparte pan zonder olie op middel hoog vuur. Schep ze regelmatig om tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
 • Giet de gekookte spaghetti af en voeg deze toe aan de pesto met de zeevruchten. Voeg ook de overgebleven zeekraal toe en roer het geheel door elkaar.
 • Verdeel de pesto over vier borden en maak af met de geroosterde pijnboompitten.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.