Persoonlijk

Dit is waarom ik de laatste tijd vaker offline ben

Misschien heb je het gemerkt, misschien ook niet, maar de laatste tijd ben ik wat vaker offline. Niet per se in het delen van recepten en blogs en in mijn stories, maar wel in het zien van en reageren op jullie posts en soms duurt het net wat langer voor je een antwoord krijgt op een bericht. Dit heeft niks met jullie te maken, maar heeft wel zo zijn redenen. Omdat het goed voelde om hierover open naar jullie toe te zijn, vertel ik in deze blog waarom ik de laatste tijd vaker offline ben. En misschien dat jij mij, na het lezen van deze blog, zelfs kunt helpen om weer vaker online te komen 😉

Insta dip

Ik zal er niet omheen draaien en beginnen met de Instagram dip die ik dit jaar heb ervaren. Dit begon rond eind mei. Op school was het erg druk rondom een groot project, maar tegelijkertijd kreeg ik veel leuke samenwerkingen aangeboden. Daarnaast werd er weer meer mogelijk in deze maand en had ik verschillende uitstapjes gepland. Zo ging ik bijvoorbeeld naar het Songfestival en fietsen met Vrouwen die Fietsen in Haarlem. De hele maand moest ik keuzes maken: school, werk of sociale gelegenheden. Omdat ik voor school, door het online onderwijs, nog maar weinig motivatie had, kwamen werk en sociale gelegenheden op de eerste plek. Door de vele, leuke afspraken die ik buiten de deur had, kwam ik er weer achter wat ik gemist had en dat was het begin van mijn Instagram dip.

De online onzekerheden

Ik wist direct waar mijn mindere interesse in het online zijn vandaan kwam. Doordat ik voor school achter de laptop zat, vervolgens ook achter de laptop zat om te werken en mijn socials ‘moest’ bijhouden, had ik het gevoel dat ik mijn sociale, offline leven aan het verwaarlozen was. Opeens voelde Instagram als een ‘moetje’ om bij te houden. Bovendien zag ik hoeveel tijd iedereen in hun mooie profielen op Instagram en hun blogs stak. ‘Hoe kunnen ze daar in godsnaam de tijd voor hebben?’, vroeg ik mezelf dan af. Ik werd onzeker van mijn eigen planning en begon mezelf flink te vergelijken met andere accounts. Opeens werd een getalletje die het aantal volgers aangaf heel belangrijk, terwijl ik hier eerder niet zo veel om gaf. Door mezelf telkens te vergelijken, kreeg ik het gevoel dat mijn content er niet toe deed. Hierdoor belandde ik nog meer in de Instagram dip.

‘Verplicht’ offline
In de vakantie kon ik bijna niet anders dan offline zijn.

Toen de zomervakantie aanbrak en ik daar slechts 15 dagen volledig van thuis zou zijn, had ik opeens geen tijd meer om overdag veel online te zijn. Vaak keek ik rond 10:00 voor het laatst op mijn telefoon en pakte ik deze er om 19:00 weer serieus bij. Ik merkte dat ik hierdoor veel rust ervoer en nog meer kon genieten van mijn bezigheden gedurende de dag. Ik gaf dan een update over mijn dag op het moment dat ik daar tijd voor had. Dit beviel me goed, ondanks dit wat mindere statistieken betekende. Daarnaast leerde ik ook om flexibeler om te gaan met mijn content planning, wat me eerder veel stress opleverde.

Veel nadenken

De inzichten die ik kreeg door de vakantie, zette me aan het denken. Ik denk regelmatig na over mijn toekomst en welke kanten ik hierin op wil. En hoewel ik het bijna lastig vind om dit op (virtueel) papier te zetten, komt It’s about health zelden voor in mijn toekomst vooruitzichten. Dat betekent niet dat ik binnen nu en een korte tijd ga stoppen, maar dat betekent dat ik alles rondom It’s about health gewoon volledig op me af wil laten komen. Ik geniet op dit moment van alles wat ik met mijn blog en socials mag en kan doen en wie ik hierdoor ontmoet, maar ik zie dit als een grote hobby. Ja, het is mijn passie om mensen te inspireren om een gezondere en gelukkigere versie van zichzelf te worden, maar het is niet mijn ambitie. Tenminste, niet op de korte termijn, maar dat is misschien weer voor een ander verhaal…

Prioriteiten stellen
Op naar het volgende papiertje: mijn diploma!

Nu ik scherp heb waar mijn passies en ambities liggen, ben ik gaan schuiven met het geven van prioriteiten aan mijn dagelijkse taken. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn studie Hotel Management en zal ik in februari gaan beginnen met afstuderen. Ik heb goed naar mijn hart geluisterd en alles in mij verteld me dat ik voor mijn afstuderen nog een keer naar het buitenland moet. Het vinden van een juiste afstudeeropdracht en de afronding van mijn studie, heeft daarom op dit moment mijn hoogste prioriteit*. Daarnaast vind ik de minor die ik nu volg heel leuk en ga ik iedere dag fluitend naar school. Ook daar wil ik me goed voor inzetten, zodat ik mij zo veel mogelijk kan ontwikkelen. Al mijn andere tijd gaat naar jullie en It’s about health. Het kan alleen zijn dat je wat langer op een antwoord moet wachten dan voorheen.

Kun jij mij helpen?

Omdat ik nu toch zo open ben geweest over de stand van zaken, doe ik ook mee met #durftevragen. Misschien kun jij mij namelijk helpen bij het vinden van een afstudeeropdracht. Ben jij of ken jij iemand die bij een bedrijf binnen de hospitality branche in het buitenland werkt? Dan kom ik graag met jou/hem/haar in contact! Alvast bedankt 🙂

Kortom, nee, ik ga zeker niet stoppen met It’s about health, maar ik vind dat jullie eerlijk mogen weten dat mijn ambities voor de toekomst in iets anders liggen. Ik geniet iedere dag van alles wat ik mag doen met mijn blog en socials en van het contact dat ik met jullie heb, maar op dit moment is het afronden van mijn studie en het daarbij volgen van mijn hart, het belangrijkst. Het kan dus zijn dat je af en toe iets langer moet wachten op een antwoord, maar weet dat dat antwoord dan met liefde wordt geschreven.

Liefs!

*Vind jij het lastig om prioriteiten te stellen? Misschien dat deze blog je kan helpen!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.