Drankjes

Gezonde zelfgemaakte pumpkin spice latte

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kijk vanaf februari/maart alweer uit naar het moment dat Starbucks aankondigt dat de Pumpkin Spice Latte weer op de kaart staat. Dit drankje vind ik namelijk zó lekker en past helemaal in het herfstseizoen. Maar waarom zou je hier helemaal voor naar de Starbucks (of ander koffie tentje) moeten als je ook kunt genieten van een gezonde, zelfgemaakte pumpkin spice latte?

De naam van het drankje zegt het eigenlijk al: er zit pompoen in. Tenminste, als je deze zelf maakt. Want bij veel koffietentjes wordt er alleen een siroop met de smaak gebruikt en krijg je dus onnodig veel suikers binnen. Bij deze gezondere variant maak je gebruik van echte pompoenpuree, die je overigens ook gemakkelijk zelf kunt maken. Daarnaast voeg je er ook typische herfst/winterkruiden, (plantaardige) melk en espresso toe. Zelf gebruik ik graag de Vanille flavoured bonen van Cantata* voor dit lekkere drankje. Deze bonen hebben een zachte smaak en gaan heel goed samen met de kruiden uit het drankje. Je pumpkin spice latte wordt hierdoor op een gezondere manier een klein stukje zoeter.

Mocht je overigens bang zijn dat je te veel koffie proeft omdat je hier, bijvoorbeeld, niet van houdt. No worries! Een pumpkin spice latte heeft wat weg van een chai latte en smaakt een beetje als een speculaasje. Je kunt er uiteraard altijd voor kiezen om minder espresso toe te voegen, meer honing/vanille aroma of om hem af te toppen met slagroom en kaneel (zoals bij Starbucks). Hoe dan ook, dit wordt je favoriete winterdrankje, geloof me! Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook deze golden milk of gezondere warme chocolademelk.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
 • 200 milliliter (plantaardige) melk
 • 1 eetlepel pompoenpuree (maak je eigen pompoenpuree)
 • 50 milliliter (sterke) koffie / 1 shot espresso
 • 1 theelepel honing
 • 1 theelepel speculaas- en koekkruiden
 • Eventueel: slagroom
 • Optioneel: vanille aroma in plaats van honing
Wat moet je doen?
 • Zet een verse kop koffie/espresso.
 • Verwarm de melk, pompoenpuree en speculaaskruiden in een pannetje. Zorg ervoor dat de melk goed heet wordt, maar niet gaat koken. Gebruik je vanille aroma in plaats van honing? Voeg die dan bij deze stap toe.
 • Giet de warme melk in een mok en schenk de espresso erbij.
 • Roer als laatst de honing door de pumpkin spice latte.
 • Serveer de pumpkin spice latte eventueel met wat slagroom en maak af met een snufje speculaaskruiden.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

*Gebruik de code ‘NANNIQUE10%’ ontvang je 10% korting op je koffie/thee bestelling bij Cantata.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.