Overig

Samenvatting van mijn februari

Daar ben ik weer! De laatste blog is alweer ruim twee weken geleden in verband met de drukte rondom school en een grote verandering. Maar, ik ben terug en ik heb weer zin om blogs te typen! Dit zullen er alsnog minder zijn dan voorheen, maar één ding is zeker: in de maandelijkse terugblikken hou ik jullie over alles op de hoogte. Wel zal deze ‘serie’ dit jaar een andere titel krijgen. In plaats van terugblikken, heten ze nu samenvattingen. In dit geval geef ik een samenvatting van mijn februari.

Februari was een wat ongestructureerde, leuke én spannende maand. De helft van de maand was ik in Nederland, de andere helft in Spanje. Dat bracht van alles met zich mee.

Laatste dagen werken

De eerste week van februari stond in het teken van werken. Het was de laatste week dat ik bij Anne&Max zou werken en daar probeerde ik volop van te genieten, ik vond het daar namelijk zó leuk. Mijn latte-art begon ook steeds beter te worden door het vele oefenen, maar helaas kan ik nu niet zo veel koffies meer maken. Ik ga dit werk en de mensen daar enorm missen, maar ik wist op dat moment ook dat ik wegging voor een nieuwe, spannende stap.

Veel uitstapjes
Het was zo fijn om mijn vriendinnen in deze laatste week nog te kunnen zien!

Voordat die stap werkelijkheid werd, had ik in de tweede week van februari veel uitstapjes gepland. Ik was vaker buiten de deur dan thuis, maar het was fijn om mijn familie en goede vriendinnen nog even te zien. Zo lunchte ik twee keer bij Anne&Max met vriendinnen, kletste ik met een andere vriendin bij Toast in Deventer en bezocht ik nog wat familie. Tussendoor moest ik beginnen met inpakken, maar op de een of andere manier bleef ik dat maar uitstellen. Ik wist gelukkig wel redelijk wat ik mee wilde nemen en dus konden de stapeltjes vrij snel in mijn koffer gelegd worden.

Naar Spanje!
Met dit bijna in je achtertuin wordt je toch gelijk gelukkig?

En toen was het 13 februari, the big day! In een eerdere blog vertelde ik al dat ik ga afstuderen in Spanje en inmiddels zit ik hier alweer ruim twee weken. Gelukkig heb ik niet veel last gehad van een cultuurshock (tot nu toe). Ik werd namelijk onwijs leuk en goed ontvangen en het klikte gelijk met mijn huisgenoten. Ik moest wel even wennen aan het hotel en het werk, het is namelijk totaal anders dan het hotel in Tenerife. Kleinschaliger, chaotischer geregeld en minder internationaal. Maar, ook daar begin ik nu mijn draai in te vinden. Ik hoef ten slotte ook maar zo’n 16 uur per week mee te werken in het restaurant, de andere uren mag ik zelf inplannen voor mijn afstudeeropdracht.

Daarbij komt dat het hier super mooi is en we dicht bij twee gezellige, kleine stadjes zitten. De zee is geweldig blauw, er zijn in de omgeving veel dingen te doen en de zon laat zich gedurende de meeste uren zien (al mag de temperatuur wel omhoog). Ook hebben ze hier fijne koffietentjes in de buurt én heeft Spanje in de afgelopen twee jaar grote sprongen gemaakt in hun vegetarische en plantaardige aanbod. Kortom: ik ben een gelukkig persoon!

De eerste afstudeerstress

Tegelijkertijd heb ik de eerste stress voor het afstuderen al ervaren. Ik weet van mezelf dat ik het doen van onderzoek niks vind en dus probeer ik het afstuderen zo leuk mogelijk voor mezelf te maken door onderzoeksvormen te kiezen die ik het leukst vind. Toch lukte het me afgelopen week even niet om de motivatie te vinden. Mijn begeleider van de opdracht in het hotel viel weg en door een kleine gemaakte fout op werk was ik opeens onzeker over alles, waardoor mijn emoties eruit kwamen. Na peptalks te hebben gekregen van mijn ouders kon ik mezelf weer bij elkaar rapen en ben ik klaar om dit project aan te gaan. Om mijzelf te motiveren heb ik mijn planning uitgeprint en op mijn deur geplakt. Zo zie ik per week aan welke taken ik moet werken en kan ik deze afstrepen als ze afgerond zijn. Let’s do this!

Nu ik hier aardig gesetteld ben, kijk ik enorm uit naar maart. Ondanks ik hier echt per dag leef, staan er al wat leuke dingen gepland. Maar, daarover lees je aan het eind van de maand meer 😉

Liefs!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.