Mind

Update FullCharge #4

Het einde van de maand oktober nadert en daarmee is er weer een maand van mijn FullCharge avontuur voorbij. In deze blog is het alweer tijd om terug te blikken op de vierde maand van het vijf maanden durende programma. Welke challenges kwamen er in oktober aan bod? Hoe bevielen deze? En hoe gaat het met het bijhouden van alle afgelopen challenges?

Ben je voor je begint met het lezen van deze update benieuwd wat het programma van FullCharge inhoudt? In mijn allereerste blog over dit programma vertel ik je er van alles over en leg ik uit waarom ik vier maanden geleden met het programma gestart ben. Hoe dan ook, in mijn vorige blog eindigde ik met de zevende challenge die in het teken stond van de kleuren van de regenboog eten. In oktober kwamen daar de volgende opdrachten bij:

Challenge 8: het creëren van een avondroutine

Hoewel de allereerste challenge van het programma in het teken stond van het creëren van een ochtendroutine, gingen we in oktober aan de slag met onze avondroutine. Het hebben van een avondroutine geeft namelijk rust, laat je even een momentje voor jezelf nemen én kan je nachtrust bevorderen. We waren weer vrij in de keuze van de handeling die we aan onze avonden zouden toevoegen en het mocht dan ook alles zijn. Denk aan het zetten van een kopje koffie, een wandeling of een vast tijdstip om naar bed te gaan.

Welke handeling voegde ik aan mijn avonden toe?
Iedere dag een moment volledige aandacht voor je hond is zo gek nog niet!

Toen ik ging nadenken over de mogelijke handelingen die ik aan mijn avondroutine kon toevoegen, kwam ik erachter dat ik eigenlijk al heel veel doe en dus onbewust een flinke avondroutine heb. Na een dagje nadenken, schoot het me te binnen: ik zou 15 minuten met mijn hond doorbrengen. De laatste tijd merkte ik namelijk dat door het vele thuis zijn, mijn hond andere aandacht kreeg dan wanneer ik thuis kwam na een schooldag. Die 15 minuten per dag kon ik dus goed gebruiken om Willem weer eens te kammen, om met hem te spelen of om heel simpel even met hem te wandelen. Dit momentje vond ik zelf heel leuk en volgensmij vond de kleine viervoeter het ook niet erg 😉

Challenge 9: een bewerkt product vervangen voor een onbewerkt product

De andere challenge die deze maand centraal stond, ging over het vervangen van minimaal één bewerkt product voor een onbewerkt product per dag. Tegenwoordig eten we namelijk erg veel bewerkte producten. Koekjes en tussendoortjes, maar ook vleesvervangers, granola en sauzen. Deze bewerkte producten zitten vol onnodige stoffen als verzadigde vetten, suikers en verschillende E-nummers. Onbewerkte producten daarentegen, zijn zo puur mogelijk en kunnen bijdragen aan het leveren van energie die ervoor zorgt dat je je beter kunt focussen.

Hoe verliep deze challenge?
Wil jij ook graag wat minder bewerkte producten eten? Start met je broodbeleg en maak bijvoorbeeld je eigen hazelnootpasta!

Gedurende deze challenge kwam ik erachter hoe veel bewerkte producten je onbewust kan eten. Nu zijn voornamelijk mijn avondsnacks bewerkten producten, maar deze challenge liet me meer nadenken over mijn voedingskeuzes gedurende dag. Zo probeerde ik mijn brood regelmatig ‘onbewerkt’ te beleggen en vleesvervangers achterwegen te laten. Uiteindelijk vond ik de challenge niet lastig, maar heb ik het mezelf wel te makkelijk gemaakt. Zo vinkte ik de challenge al af wanneer ik als tussendoortje een stuk fruit nam, iets wat voor mij niet meer als normaal is. Ik had mezelf meer uitgedaagd als ik voor bepaalde dingen zelf de keuken in was gedoken, zoals granola voor mijn ontbijt. Gelukkig heb ik nog drie dagen om daar wat ‘strenger’ voor mezelf in te zijn.

Hoe gaat het met de rest van de opdrachten?

Waar ik mezelf wel in uit blijf dagen, is het bijhouden van alle afgelopen challenges. Nog steeds maak ik iedere week een nieuw schema in mijn bullet journal waarin ik per dag kan bijhouden of ik aan de challenges heb voldaan. Natuurlijk lukt het soms niet om alle negen challenges af te strepen, maar het schema maakt me wel heel bewust. Het blijven denken aan de voorgaande opdrachten laat mezelf iedere dag afvragen of ik goed voor mezelf heb gezorgd en dat vind ik heel erg fijn.

Met deze vierde update is ook direct de laatste update van mijn FullCharge avontuur geschreven. Nog één keer zal ik terugblikken op het gehele proces in een review waarin ik jullie vertel over mijn gehele ervaring met het programma. Maar, mocht je nu al enthousiast zijn en zelf ook aan de slag willen met FullCharge om de beste en gelukkigste versie van jezelf te worden, wacht dan zeker niet! Gebruik de code ‘NANNIQUE10’ voor 10% korting.

Ik ben heel benieuwd wat de laatste challenge mij gaat brengen en hoe het einde van het programma gaat zijn! Will keep you posted 😉

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.