Snacks/tussendoortjes

Gezonde vegan bounty bliss balls

Chocola en kokos, wat mijn betreft zijn het twee dingen die geweldig goed samengaan. Bounty is dan ook mijn favoriete snoepreep en mijn vader en ik moeten er altijd snel bij zijn wanneer we een doos celebrations hebben thuis. Maar om met een bounty te snacken tijdens mijn colleges, nee dank je. Dan zoek ik liever een gezonder, voedzamer alternatief, zoals deze gezonde, vegan bounty bliss balls.

Ik vind het heerlijk om tussen mijn lessen door even te snacken met iets lekkers. Het volgen van colleges (van soms drie uur!) kost veel energie. Vooral dat dipje rond 15:30 is altijd vervelend. Waar ik normaal dan graag een dropje pak, word ik deze week uitgedaagd om die dropjes te laten staan. Vandaag is namelijk de Week van Snoep Goed van start gegaan. Deze week is in het leven geroepen om ongezonde tussendoortjes en snoepjes te vervangen voor verantwoorde alternatieven. Een week die in mijn ogen van groot belang kan zijn, want er zijn nog heel veel mensen die niet inzien wat het eten van té veel snoep met je kan doen.

Oh, wat zijn deze bliss balls heerlijk!

En daarom ging ik dus de keuken in om mijn eigen tussendoortje te maken voor deze week. Bliss balls zijn zo’n heerlijke, kleine snack die even die behoefte naar iets zoets kunnen verzadigen maar je ook beter voeden dan zoete snoepjes. Afgelopen jaar maakte ik al bliss balls met cacao. Omdat ik deze zelf nog weleens maak, wilde ik nu iets anders. Dus vroeg ik aan jullie van welke smaak bliss balls jullie graag een receptje wilde en de meest genoemde smaak was ‘bounty’. Nogmaals, ik ben dol op bounty’s dus ik kon mijn geluk niet op. Al helemaal niet wanneer ik deze balletje proefde, want ze zijn fan-tas-tisch! Het hele huis keurde ze goed en je raadt vast ook dat ze de Week van Snoep Goed niet haalde, oops!

Voor deze bliss balls heb je maar weinig ingrediënten nodig en waarschijnlijk heb je er al een paar in huis. Mits je een cacaopoeder gebruikt die geen toegevoegde suikers bevat, zijn deze bounty balletjes vrij van toegevoegde suikers. De bliss balls zijn namelijk gezoet met de suikers die van nature aanwezig zijn in dadels. Die dadels en havermout zorgen voor een portie gezonde koolhydraten die je weer energie geven om verder te werken/studeren. Daarnaast zorgen de amandelen voor wat eiwitten en vetten. Bovendien zijn de bliss balls geheel plantaardig. Een fijne, kleine snack dus!

Persoonlijk vind ik het lekker om kleinere bliss balls te hebben en om er gedurende de dag meerdere van te eten. Mocht jij liever grotere bliss balls hebben, rol dan minder dan 10 balletjes. De heerlijke smaak van bounty wordt er namelijk niet minder op 😉

Wat heb je nodig voor 10 bliss balls?
 • 6 dadels
 • 50 gram amandelen
 • 3 eetlepels havermout
 • 3 eetlepels geraspte kokos
 • 1 eetlepel cacaopoeder (ik gebruikte deze van Fairtrade Original)
 • Snuf kaneel
 • Snufje zout
 • 2 eetlepels water
Wat moet je doen?
 • Ontpit de dadels.
 • Doe de dadels en amandelen in een keukenmachine en hak ze fijn.
 • Voeg de havermout, cacaopoeder, een snuf kaneel, een snufje zout en twee eetlepels water toe. Mix het geheel in de keukenmachine tot zich een bal vormt.
 • Rol met je handen 10 bliss balls van het dadelmengsel.
 • Doe drie eetlepels geraspte kokos in een schaaltje. Rol de balletjes door de kokos tot ze bedekt zijn met een laagje kokos. Blijft het niet plakken? Maak de balletjes dan iets vochtig met water.
 • Leg de balletjes op een bord en laat ze 2 uur opstijven in de koelkast of eet ze direct.

Je kunt de bliss balls voor zo’n 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren (als ze dat redden 😉 )

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje of foto 🙂

Waar neem jij deze bounty bliss balls mee naar toe?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.