Diner,  Lunch

Vegetarische groene salade met linzen, druiven en feta

Langzaamaan gaan we richting dagen met meer zon. De lente is in ieder geval al een tijdje van start. Hoe meer zon we hebben, hoe meer we naar lekkere salades verlangen. Een vegetarische groene salade met linzen, druiven en feta is dan ook een ideale maaltijd voor deze lentedagen.

Zelf vind ik het heerlijk om mijn salade met linzen te voorzien. Ze zijn erg verzadigend en zitten vol met plantaardige eiwitten. Bovendien zijn ze door hun vrij neutrale smaak ideaal te combineren met je favoriete ingrediënten. Zo ben ik dol op feta in mijn salade en laat linzen daar nou erg goed mee gaan.

Maar met alleen groenten vind ik mijn salade de laatste tijd steeds ‘saaier’ worden. Ik heb het mixen van (gedroogd) fruit door mijn salade helemaal ontdekt! In deze salade met peulvruchten maak ik bijvoorbeeld gebruik van rozijnen en in deze salade met geitenkaas en bieten, gebruik ik mandarijn. De zure of zoete smaak van fruit is een heerlijke aanvulling voor je salade en zorgt ervoor dat het een heuse smaakexplosie wordt. In deze vegetarische, groene salade koos ik ervoor om witte en rode druiven te gebruiken.

Ook vind ik het erg lekker om voor een soort ‘crunch’ te zorgen. Vaak zie je dat dit in salades wordt verwerkt door middel van croutons, gebakken spekjes of pitten. Maar, ook noten kunnen hier heel fijn voor zijn. Door de noten grof te hakken, heb je een heerlijke crunch in je salade die ook nog eens gezond is. De noten voegen namelijk gezonde vetten en eiwitten aan je salade toe. Ideaal!

Mocht je deze vegetarische salade liever geheel plantaardig zien, kan dat natuurlijk ook. Hiervoor hoef je alleen de feta te vervangen voor een plantaardige variant of deze volledig achterwegen te laten. Daarnaast zou je er ook vlees in kunnen verwerken. Denk dan parmaham of gebakken spekjes. Maak heb geheel naar wens, maar één ding is zeker: lekker is deze vegetarische groene salade gegarandeerd!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 75 gram veldsla
 • 200 gram bruine linzen (uit blik/zak)
 • ½ komkommer
 • 25 gram feta
 • 2 handen druiven naar wens (wit, rood of gemend)
 • 1 hand walnoten
 • 6 theelepels balsamico azijn
 • 2 theelepels olijfolie
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Doe de linzen in een vergiet, spoel ze af met water en laat uitlekken.
 • Snijd de komkommer in blokjes, halveer de druiven en hak de walnoten grof.
 • Meng de balsamico azijn, olijfolie en een snufje peper en zout tot een dressing.
 • Meng de veldsla met de linzen, komkommer, druiven en de dressing. Verdeel over twee borden.
 • Maak de salade af door de feta erboven te verkruimelen en de gehakte walnoten eroverheen te strooien.

Serveer de salade met wat brood of een lekkere cracker.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.