Diner,  Lunch

Gezonde salade met makreel en appel

Eindelijk is het zo ver: de temperaturen lijken omhoog te gaan! Dat betekent dat we meer zin krijgen in lichtere, koudere maaltijden, zoals een salade. Deze gezonde salade met makreel en appel is een heerlijke, frisse maaltijd waar jij naar opzoek bent op een dag met hogere temperaturen.

Volgens mij zeg ik het iedere keer als ik een recept voor een salade deel, maar ik houd er echt zo van! Het liefst lunch ik iedere dag met een goed gevulde salade. Want ja, als je een salade echt goed vult, zit je er lang vol van. Zo zorgt de makreel in deze salade voor veel gezonde vetten en eiwitten en levert de appel vezels en wat koolhydraten. Bovendien heb je met een salade direct de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten binnen of ben je in ieder geval flink op weg. Ideaal!

Het volgende heb ik volgens mij ook al een aantal keren gezegd, maar sinds ik de documentaire Seaspiracy heb gezien, ga ik nog bewuster om met de hoeveelheid vis die ik eet. Waar ik dacht dat ik juist heel goed bezig was door mijn vlees te laten staan en me te beperken tot het eten van kip en vis, weet ik nu wel beter. Het is bizar wat zich in de wereld van de visindustrie afspeelt. Gewoon misselijk makend… Wat mijn betreft is de documentaire echt een must-see voor iedereen!

Maar goed, ik weeg dus nog meer af of ik een stukje vis eet of niet. Omdat makreel veel voordelen te bieden heeft, besloot ik een lekkere salade met de vis te maken. De hoeveelheid eiwitten en gezonde vetten, zoals ik net al kort zei, is namelijk heel hoog. Mocht jij liever geen makreel eten, kun je deze natuurlijk achterwegen laten of vervangen voor plantaardige kipstuckjes. Net zo lekker, maar net even anders! Ook zou je deze vegetarische salade met linzen en druiven kunnen proberen 🙂

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 100 gram veldsla
 • 100 gram gerookte makreel
 • 1 appel
 • ½ komkommer
 • 100 gram radijsjes
 • 100 gram augurken
 • 5 gram verse bieslook

Voor de dressing:

 • 2 eetlepels yoghurt
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Snijd de komkommer in kleine stukjes en de radijsjes en augurken in dunne plakjes. Hak de bieslook fijn.
 • Verwijder het vel van de gerookte makreel en pluk de makreel met een vork in stukken. Zorg ervoor dat alle graatjes uit de makreel zijn verwijderd.
 • Meng de veldsla met de makreel, appel, komkommer, radijsjes, augurken en verse bieslook.
 • Roer voor de dressing de ingrediënten door elkaar en voeg peper en zout toe.
 • Mix de dressing door de salade en verdeel hem over twee borden. Serveer de salade eventueel met wat brood.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.