Overig

Terugblikken op april

Hoewel het weer op dit moment niet lijkt op de lente, was april wel degelijk een lente maand die alweer voorbij is. Ondanks de tijd zo snel gaat, heb ik onwijs genoten van april. Het drukke begin werd afgelost door een paar hele leuke dagen. Kortom: we gaan weer terugblikken op april!

Tentamenstress

Het lijkt wel of iedere maand begint met een stressvolle periode, zo ook de maand april. De eerste twee weken stonden in het teken van mijn tentamens. Ondanks ik maar drie tentamens op de planning had, zaten daar wel twee pittige tussen. Bovendien maakt het voor mij niet uit hoe veel of weinig tentamens ik heb in de tentamenweken, ik heb altijd last van stress en vermoeidheid. Gelukkig ging iedere toets beter als verwacht en kon ik de derde periode van mijn derde leerjaar geslaagd afsluiten. Dit is altijd zo’n fijn gevoel!

Staycation en leuke dagen

Na de tentamens stonden er gelijk wat leuke dingen op de planning. Allereerst kwamen mijn vriendinnen van school bij mij thuis en hielden we een pizza party met de pizza’s van Magioni. In het weekend van 17 op 18 april ging ik met een andere vriendin een weekendje naar Den Haag. Hoewel we natuurlijk allemaal naar zon, zee en strand verlangen, was het heel leuk om even weg te zijn van huis en een nieuwe stad in Nederland te ontdekken. Ik was ten slotte nog nooit in Den Haag geweest. Na dit weekend weet ik zeker dat ik er nog eens naar toe terug ga.

De twee dagen in Den Haag waren zo fijn!

Na een derde zelftest (uiteraard was deze negatief) was het tijd voor een slaapfeestje van een vriendin van mij. Mijn vriendinnengroep komt uit allerlei delen van Nederland, waardoor de avondklok ons al snel belemmerd wanneer we willen afspreken. Daarom besloot mijn jarige vriendin haar twintigste verjaardag te vieren op een old school manier. Dit was zó gezellig!

Afronding van mijn werk

Na deze leuke uitjes, begon de laatste schoolperiode van dit schooljaar. Dit ging gelijk met het afronden van mijn werk. Vanaf september vorig jaar ben ik werkzaam geweest als student-assistent binnen mijn opleiding voor het vak evenementenorganisatie. Bijna dagelijks was ik bezig met het coachen van eerstejaarsstudenten bij de organisatie van hun eerste (online) evenement. Er stonden in de laatste week van april nog twee online evenementen om te beoordelen op de planning en daarna was het tijd om af te ronden. Ik heb zo genoten van deze baan en ik ga het erg missen. Tegelijkertijd vind ik het heel leuk dat ik me nu volledig op It’s about health kan richten, want er komen veel toffe samenwerkingen aan! 

Veel verschillende workouts
Sporten combineren met een lekker drankje of hapje eten is dubbel genieten!

Naast school, werk en leuke uitjes in Nederland, sportte ik in de maand april weer lekker door. De zondagse powerwalksessies met een goede vriendin bleven een feit en ook liet het weer het toe om op de fiets te stappen. Zo fietste ik met een andere vriendin richting Arnhem om daar een lekkere bagel te eten en maakte ik op Koningsdag een ronde van 70 kilometer. Bootcamp en HITT doe ik steeds minder, ik vind het namelijk veel te leuk om mijn trainingen zelf in te vullen. Zo doe ik nu wekelijks pilates en heb ik iets nieuws ontdekt: touwtje springen! Met mijn goede voornemen om wekelijks yoga te doen, gaat het wat minder. Ik merk dat ik meer voorkeur geef aan stretchen en dus kies ik er bewust voor om dit een paar keer per week te doen. Deze gehele afwisseling in workouts werkt erg goed voor mijn lichaam en maakt dat mijn lichaam erg energiek aanvoelt, heerlijk!

Klaar voor mei!

Naast het feit dat mijn lichaam goed voelt, ben ik mentaal ook opgeladen voor een nieuwe maand. Gister kwamen de nieuwe self-care kalender en dagplanner van de maand online (heb jij ze al uitgeprint?) en volgde ik de live groeisessie van FullCharge om doelen voor deze maand op te stellen. De doelen die ik heb opgesteld? Minder schermtijd en vaker stretchen voor een nog meer ontspannen lichaam. Daarnaast hoop ik dat de zon nu echt goed door gaat komen en we volop kunnen gaan genieten van de open terrassen en fietsritjes. 

Waar kijk jij naar uit komende maand? Maak er iets moois van!

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.