Voorgerechten

Zalm carpaccio met surimi en pesto

Als er één gerecht is die in bijna ieder restaurant op het menu staat, is het carpaccio. Ik vind het er altijd zo gezellig en lekker uitzien, maar helaas ben ik geen fan van rundvlees. Gelukkig is er altijd voor alles een oplossing en zo kwam deze zalm carpaccio met surimi en pesto tot leven. Ik kan je vertellen: ik wil niet meer anders!

Ik snap overigens volledig dat mensen carpaccio vaak als voorgerecht kiezen. De dunne plakken van het vlees, in dit geval de zalm, maken het een vrij licht voorgerecht. Het zoute van het gerecht, wakkert de eetlust aan, waardoor je alleen nog maar meer uitkijkt naar je hoofdgerecht. Al hoef je voor de smaak geen hoofdgerecht meer te nemen, want een carpaccio bevat zulke lekkere smaakcombinaties.

Zo ook deze zalm carpaccio. Uiteraard kunnen de ui, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten niet ontbreken, maar er wordt nog een schepje bovenop gedaan. De zalm carpaccio bevat namelijk ook groene pesto en olijven als extra smaakmakers. Twee ingrediënten die wat mijn betreft heerlijk samengaan met zalm en vele andere vissoorten. Vandaar dat het me ook een goed idee leek om de zalm carpaccio uit te breiden met surimi (krab) sticks. Uiteindelijk krijg je een voorgerecht die je gasten heel gelukkig zal maken en een die bij verschillende keukens past, zoals de Italiaanse of Spaanse keuken.

Maar welk hoofdgerecht kun je hier nou lekker bij serveren? Zelf zou ik gaan voor een pasta, zoals deze pasta met pesto van zeekraal of maaltijd met orzo, spinazie en tomaat. Voor meer passende, Italiaanse gerechten, kun je een kijkje naar deze blog met tips nemen. Ook vind ik het altijd lekker om een soep als hoofdgerecht te serveren, zoals deze courgettesoep of tomatensoep. Zo wordt dit, samen met het voorgerecht en dessert, een goede avondmaaltijd. Kortom: je kunt er alle kanten mee op!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 200 gram gerookte zalm
 • 4 handjes rucola
 • 4 surimi sticks
 • 10 groene olijven
 • 1 rode ui
 • 8 theelepels groene pesto (of maak je eigen pesto)
 • 50 gram Parmezaanse kaas snippers
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • Optioneel: brood om bij te serveren
Wat moet je doen?
 • Halveer de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de olijven in plakjes en de surimi sticks in stukken.
 • Leg de plakken gerookte zalm over vier borden.
 • Verdeel over ieder bord een hand rucola, de rode ui, de groene olijven en de surimi sticks.
 • Verdeel over iedere zalm carpaccio 2 theelepels groene pesto (of meer).
 • Bestrooi de zalm carpaccio’s met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
 • Serveer de carpaccio’s eventueel met brood.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.