Diner,  Lunch,  Voorgerechten

Salade met geroosterde pompoen, spinazie en linzen

Dit is het laatste recept met pompoen, beloofd! Hierna moeten jullie weer wachten tot september. Maar ik kon het niet laten om deze salade met geroosterde pompoen, spinazie en linzen met jullie te delen. Niet alleen omdat hij erg lekker is, ook omdat deze gezonde salade je door de winter heen helpt.

Ik ben dus echt dol op pompoen en kijk stiekem altijd uit naar september als ze weer in het seizoen komen. Ik weet niet eens waar ik die liefde voor de groente vandaan heb, want hier thuis is verder niemand zo’n grote fan als ik. Misschien komt het door het feit dat ik het uitsnijden van pompoenen met Halloween zo leuk vond vroeger. Maar laten we eerlijk zijn, pompoenen zijn zó veelzijdig. Zo maakte ik een tijdje terug al een lekkere pompoen-wortelsoep, een pumpkin spiced latte en een havermoutontbijtje met pompoenpuree. En laten we niet de geroosterde pompoen vergeten. Toen ik die had gemaakt, maakte ik ook gelijk deze lekkere salade.

Uiteraard heb je meer nodig dan alleen geroosterde pompoen en sla voor deze salade. Sterker nog, er komt niet eens sla aan te pas. Als basis van deze salade gebruikte ik spinazie, ook één van mijn favoriete groenten. Vervolgens verrijkte ik hem onder andere met linzen, tomaat en feta. Het is een maaltijd die voedzaam is door verschillende bronnen van vetten, eiwitten en koolhydraten. En mocht je nou écht uit willen pakken, kun je er altijd nog zo’n lekkere pompoensoep bij maken 😉

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 1/2 geroosterde flespompoen (rooster je pompoen met dit recept)
  • 1 geroosterde rode ui (rooster je rode ui met hetzelfde recept als hierboven)
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram linzen
  • 10 cherry tomaatjes
  • 40 gram feta
  • 5 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 handje pecannoten
  • 1 eetlepel pompoenpittenmix
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Optioneel: wat rozijnen
Wat moet je doen?
  • Heb je geen geroostere pompoen en geroostde ui? Maak deze dan volgens dit recept. Laat ze even afkoelen.
  • Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Snijd de cherry tomaatjes in parten. Snijd ook de gedroogde tomaten in kleinere stukjes. Hak de pecannoten grof.
  • Meng de spinazie, linzen, tomaten, zongedroogde tomaten en balsamico azijn door elkaar. Voeg hier ook eventueel rozijnen toe.
  • Leg bovenop de salade de gegrilde pompoen en gegrilde ui.
  • Maak de salade af door de feta boven de salade te verbrokkelen en de pecannoten en pittenmix eroverheen te strooien.
  • Serveer de salade eventueel met wat brood of soep.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.