Diner,  Nagerecht

10x Italiaanse gerechten

Italië, wat een prachtig land is het, vind je niet? Ik mag van geluk spreken en zeggen dat ik momenteel voor een paar dagen in het geweldige Milaan verblijf. Toen ik in het vliegtuig zat en een recept voor jullie wilde uitwerken, dacht ik: waarom zou ik jullie niet meenemen naar Italië? Oke, niet letterlijk, maar wel met de heerlijke keuken van het land. Daarom deel ik vandaag 10x Italiaanse gerechten om jullie van het mooie Italië te laten proeven.

  1. Pizza met zalm, tomaten en champignons

Denken we aan Italië, dan denken we aan pizza! Pizza is typisch Italiaans en geliefd over de hele wereld. Maar je hoeft niet op vakantie om een écht goede pizza te eten, die kun je namelijk ook gewoon zelf maken! Deze pizza met gerookte zalm, tomaten en champignons is één van mijn nieuwe favorieten.

  1. Vegan pasta carbonara

Ook pasta is iets wat ons direct aan Italië doet denken. Ik denk dat een spaghetti bolognese of een pasta carbonara toch wel de bekendste pastagerechten zijn. Beide zijn vaak met vlees, maar dit is helemaal niet nodig. Zo maakte ik laatst deze vegan variant op de klassieke pasta carbonara en om eerlijk te zijn, loopt het water me nu alweer in de mond. Een must try (ook als je niet vegan eet)!

  1. Salade met feta, olijven en pistache

Salades, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar ik ben er dol op. Deze vegetarische salade met pistache, olijven en feta combineert bijna al mijn favorieten uit de Italiaanse keuken. Geef mijn een bord van deze salade, wat zonnestralen en een vrije dag en ik hoef niet eens in een vliegtuig te stappen voor een vakantiegevoel.

  1. Vegetarische orzo met spinazie

Dan een pastasoort die ik vorig jaar pas ontdekt hebt: orzo. Orzo lijkt qua vorm een beetje op rijst, maar is wel degelijk een pasta. Niet dat mij het uit maakt waar het onder valt, want ik ben helemaal verkocht. Vooral deze vegetarische variant met spinazie, tomaat en Parmezaanse kaas. Dit kan ik iedere dag eten!

  1. Vegan groene pesto

Een andere, grote favoriet van me: pesto. Echt, dit kan ik overal op smeren of doorheen roeren, mits het hartig is 😉 Het is onmisbaar op de borrelplank, heerlijk op een pizza of toast met kipfilet en ideaal voor door je pasta. En, als je hem zelf maakt, is hij ook nog een stukje gezonder. Wat wil je nog meer?

  1. Pappardelle met avocado pesto en gevulde pangasius

Zoals ik net al zei, is pesto ideaal voor door je pasta. Een pasta pesto kan in dit lijstje met Italiaanse gerechten dan ook niet ontbreken. Er staan er meerdere van op mijn site, maar deze pappardelle met avocado pesto en gevulde pangasiusfilet is toch wel next level.

  1. Gezondere vis florentine

We blijven nog even bij de vis, want deze gezondere vis florentine wil je gewoon niet missen in je leven. Ken je die viscuisines uit het diepvriesvak van de supermarkt? Ik maakte hem na, maar dan nóg lekkerder. Tenminste, dat vinden wij thuis en ook bij mijn beste vriendin wordt hij regelmatig op tafel gezet.

  1. Rijkgevulde spaghetti met gerookte zalm

Goh Nannique, houd je van het gebruik van vis in de Italiaanse keuken? Dat kun je wel zeggen ja! Het laatste gerecht met vis uit dit lijstje, moest deze rijkgevulde spaghetti met gerookte zalm zijn. De maaltijd zit vol groenten, de juiste voedingsstoffen en de perfecte smaak.

  1. Italiaanse rijst met groenten

Genoeg pasta, we gaan over naar rijst. Risotto wordt steeds bekender en geliefder in Nederland en ik kan jullie geen ongelijk geven. Deze Italiaanse rijst met veel groenten lijkt op een heerlijke tomatenrisotto. Deze maaltijd is comfort food voor de zomer.

  1. Gezondere tiramisu / Gezondere zomerse tiramisu

Last but (definitely) not least, tiramisu! Al van kleins af aan is dit mijn favoriete dessert en ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Het enige wat ik er jammer aan vind, is dat de originele tiramisu niet zo gezond is dat je het iedere dag kunt eten. Tenminste, ik denk niet dat het bevorderlijk is voor de gezondheid om iedere dag te eten. Gelukkig kun je dit heerlijke nagerecht heel makkelijk gezonder maken door vanille kwark te gebruiken. Ga jij voor de zomerse variant of kies je liever voor de klassieke variant met koffie?

Zo, ik ben benieuwd wie ik ‘meeneem’ naar Italië 😉 Laat je het me weten via Facebook/Instagram door een foto te delen?

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.