Diner

Pizza met pesto, artisjok en tonijn

Pizza, wie houdt er niet van? Ik vind het op z’n tijd in ieder geval erg lekker. Maar mij maak je niet blij met de klassiekers, doe mij maar een aparte pizza! Deze pizza met artisjok en tonijn die ik laatst maakte is daar een goed voorbeeld van.

Vroeger was Pizza Tonno overigens écht mijn favoriet. Hoeveel ik er daar wel niet van heb gehad… Maar naarmate ik dieper in mijn eetstoornis kwam, wilde ik geen pizza’s meer zien. Nu eet ik ze wel weer en vaak maken we deze dan zelf. Bovendien eet ik tegenwoordig voor zo’n 80% vegetarisch en laat ik vlees of vis vaak achterwegen. Mijn favoriete vegetarische pizza is dan ook een pizza met spinazie, heerlijk!

Maar, toen ik afgelopen week een pakket van Magioni thuiskreeg met hun courgette- en bloemkoolbodems, wilde ik toch weer die lekkere Pizza Tonno terug laten komen. Echter, ik was de klassieke tomatensaus wel een beetje zat en bedacht me dat ik het groene van een Pizza con Spinaci ook wel leuk vond op mijn bord. Dat werd dus een groene saus onderop: pesto!

Pesto en tonijn blijft een lekkere combi. Tel daar de artisjok, mozzarella, rode ui en verschillende verse kruiden bij op en je weet precies hoe smakelijk deze groene pizza is! Hier thuis werd hij bestempeld als een ‘blijvertje’ en nu is het aan jou om uit te zoeken of deze heerlijke pizza deze stempel ook bij jou thuis verdiend 😉

Voor je aan de slag gaat wil ik je nog even wijzen op een leuke actie van Magioni. Omdat Magioni graag iedereen kennis wil laten maken met hun pizza’s kun je tot en met 30 november 2020 het aankoopbedrag van de bloemkool- of courgettebodems terugkrijgen! Dat kunnen we vast en zeker gebruiken in deze tijd 🙂 Lees hier meer over deze leuke cashback actie.

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s?
 • Omdat ik niet kon kiezen tussen de bloemkool- of courgettebodem, liet ik deze keuze aan jullie over. Het merendeel van de stemmen ging uit naar de courgettebodem!

  2 pizzabodems (ik gebruikte de courgettebodems van Magioni)

 • 5 eetlepels groene pesto (of maak je eigen pesto)
 • 1 blik tonijn op water à 145 gram
 • 1 blik artisjokharten à 380 gram
 • 125 gram mozzarella
 • 1 grote, rode ui
 • 6 takjes verse tijm
 • 2 takjes rozemarijn
 • Peper & zout
 • Optioneel: pijnboompitten
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor (check even welke temperatuur nodig is voor jouw pizzabodem) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Laat de tonijn uitlekken, snijd de ui in ringen en haal de blaadjes rozemarijn en tijm van de takjes. Giet de artisjokharten af en laat even uitlekken. Snijd de artisjokken in kwarten.
 • Verdeel over iedere pizzabodem 2½ eetlepel pesto en smeer deze uit. Houd 1 centimeter van de rand over.
 • Verdeel de artisjokken en tonijn over de pizza’s. Haal de uienringen uit elkaar en verdeel ook deze over de pizza’s, samen met de mozzarella.
 • Strooi de verse tijm en rozemarijn over de pizza’s. Maak af met een snuf peper en zout.
 • Bak de pizza’s af volgens de verpakking van de bodems.
 • Strooi eventueel nog wat pijnboompitten over de pizza’s wanneer deze uit de oven komen en serveer.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.